Wednesday, December 31, 2008



When you give up your free will
to heigher authority,

be sure you dont give up the
control of your final
ultimate destiny.

Tuesday, December 30, 2008


Mina syskonbarn, en del av dem, stående från vänster Linda, Daniel, Björn och Marielle.
Love you all!!!!

Monday, December 29, 2008


En mycket trött och uppgiven broder på semester-ön Teneriffe. Ser inte ut som om du fått mycket till sömns käre broder.
Hoppas att du fick någon fin julklapp som kompensation...........



Det är just det som är frågan. Ska jag ansöka eller inte?

Har skrivit ut ansökningshandlingarna samt skickat efter inbetalningsblankett. Det kostar $200 ....................


En mycket försenad bröllopsbild på Dion och Shereen!!!
De gifte sig den 30 juni i år. De bilder som den beställde fotografen tog
blev totalförsörda.
Med på bild är jag och Ozzy. Som traditionen bjuder så ska brudparet
lyftas upp i varsin stol och alla dansar runt. Vi kvinns hade det nog
lättast, Shereen väger inte mycket över 45 kg!!!

Friday, December 26, 2008


"Pratade" med Marielle via Messenger tidigare idag, hon skickade över denna bild av Nelly och Dessy (hennes gulliga hund). Nelly är Daniel och Susannes yngsta dotter. Har bara sett henne på bild, det kommer att bli ändring på det till sommaren 2009.
Fick också reda på att Marielle tagit sitt körkort den 3 september i år. Där ser man vad man missar när man inte är "där".
Fick en pratstund med pappa idag också. Han är bättre nu, vilket också hördes på hans röst. Laila och Johan hade tagit hem honom några timmar på julafton. Ser fram emot att få träffa alla till sommaren................. Ska försöka ordna en riktig syskonträff med respektive och barn när vi kommer till Sverige på besök. Något liknande jag gjorde förra gången jag var hem. Det fungerade jätte bra tycker jag.
Disken väntar och förberedelser inför imorgon lördag. Ha en trevlig fortsättning på julen.............




Somliga går i trasiga skor, jag har gått i mina totalt utslitna tofflor en längre tid. Syster Marie skickade över, se bilden till höger, ett par gosiga tofflor som jag nu använder. Hon skickade över dem för ett år sedan! Och först nu börjar jag använda dem. Har varit för dumsnål för att använda dem. För att de ska hålla lite längre så ska jag sy dit tygbitar under sulan. Såg faktiskt det på ett par som Diana hade.
Tänker nu gå ut i det sköna vädret. Det har slutat snöa så nu är det bara skönt ute. Blir en vända till affären för att köpa lite grönsaker tills imorgon. Jobbar i vår lilla silveraffär då. Sedan är vi HELT lediga i fem dagar innan skolan börjar igen.

Wednesday, December 24, 2008


FRÅN OSS BÅDA
TILL ER ALLA,
TILLÖNSKAS EN RIKTIG
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
ULLA OCH OZZY

Tuesday, December 23, 2008

Sorry, men har varit väldigt TRÖTT den senaste tiden. Dubbeljobbat sedan i september och det börjar kännas. Inser med stor klarhet att man inte är runt 30 längre *LOL*.............
Imorgon kommer vi hem tidigare, julafton, så då kommer några bilder också, så håll ut :()............
Natti natti, and take it easy out there, I am.

Thursday, December 11, 2008


Det är ju dags för Luciafirande. Fick detta i min mail idag från Lize. Hjärtligt TACK Lize som tänker på sin faster.
På bilden är det mitt yngsta Gudbarn Pauline klädd som Lucia. Oj va sööööt du är gumman!!!
När jag ser denna bild så längtar jag hem till Sverige. Undrar vad jag gör här? Missar så mycket...........
Det är lustigt, idag fick jag en förfrågan från min dispatcher om jag hade några egna barn i min skolbuss, nej, blev mitt svar. Barnbarn då? Jo, sa jag, 12 timmars resa med flyg från mig blev mitt svar. Även om jag bara är "bonusfarmor" så är jag stolt över det.
Take it easy out there..........

Tuesday, December 9, 2008



Tänk hur det är. Fick i min maillåda en notis från Dr Mercola om Gout, en sjukdom som Maria har. En vän som jag trodde jag hade förlorat. När jag sett videon och läst artikeln om gout så tänker jag "undrar om jag ska skicka detta till Maria?" Under de senaste sju månaderna har jag då och då skickat några mail för att höra hur hon har det men aldrig fått svar. Så, jag tror, ogrundat, att hon inte vill ha någon mer kontakt. Har därför legat lågt. Men, idag skickar jag iväg videon och artikeln till henne -och- jag får ett svar tillbaka. Hon förklarar sin frånvaro med att hon, igen, genom gått en djupare depression. Blir sååååå glad över hennes snabba svar att jag genast skriver ett svar och hoppas att vi kan träffas i mellandagarna. När hon och jag gör stan har vi så himla kul! Vi går in i alla "vackra" butiker nere i stan och shoppar hej vilt. ÅÅÅÅHHHH Maria vad jag hoppas att du orkar och kan! Du som jag behöver komma ut och göra en massa tokroliga grejor igen. Tänk bara hur kul vi hade det sist, magdans hehehehe...

Har pratat med broder Dan idag, han ringde. Vi har inte talats vid på snart tre år. Båda konstaterade att det kändes som om det bara hade gått någon månad. Vi pratade om lite family business och kom överens om att när vi kommer till Sverige nästa år så kommer med största sannolikhet Julia följa med oss över hit och Dan och Susanne kommer sedan hit och hämtar hem henne. Om detta blir verklighet så blir jag nog troende...............

Nej nu ska jag äta glass, är sugen som bara den. Take it easy out there...........

Inte bara FN-dagen imorgon ....



Det är också Internationella Djurensrättsdagen! Kolla in länken och skriv under om du har minsta känslor för djur...........


Wednesday, December 3, 2008



Då har man varit och firat födelsedag. Nena fyllde 25 år idag. Naturligtvis har man smaskat i sig en stor tårtbit! Så nu har man bara så där ont i magen som man bara har när man ätit för mycket av det goda.

Det blir lite specialte för magen innan man går och lägger sig, urk, just nu kan jag bara inte ens tänka på att äta en bit till. Men en sak som jag har funderat över i alla år på den här sidan av Atlanten varför de är så överförtjusta i chokladtårtor?! Tyvärr så blir det lite väl mycket av det goda. Om det bara var mellanläggen som var av choklad, nejdå, de vräker på med chokladmousse också, toppar av med riven chokland på det. Hmm, undrar om du förstår vad det är jag försöker berätta.

Idag har jag pratat med pappa också. Han ligger på Malmö sjukhus, problem med gallan. Det var visst något med bukspottkörteln också. Ska nog ringa Hjördis och få lite mer info om just det. Pappa var i alla fall vid gott humör till en sköterska kom in och ville ta en spruta så vi avslutade vårt samtal. Ringer imorgon igen.........

Har också väntat på att Fedex ska dyka upp med våra varor som vi beställt i Kalifornien. Vi kunde följa varje litet steg vårt lilla paket har tagit från din del av världen Gunsan :(). Har beställt örhängen och snygga kors med ZC. Man är som ett litet barn när paketet kommer fast man vet vad det innehåller. Hoppas det dyker upp mellan våra skift imorgon.

På fredag är vi lediga från busskörningen, det är studiedag för lärarna. Vi drar då ner på stan och gör de sista inköpen inför julhandeln. Vi börjar få en ordentlig rutin nu efter alla dessa år. Passar på och ta en titt i alla skyltfönster med dekorationer för jul, drar sedan en vända på Mel Lastmans torg. Där brukar det alltid vara en massa "juliga" saker på gång.

Har fått ett mail från Julia också som jag (vi) har tagit oss en riktig funderare på. Om du läser detta Julia så kommer det ett svar. Ett positivt och mindre positivt sådant. Vill inte gå in mer på det här.

Nu är det dags att umgås med guuuben.

Saturday, November 29, 2008


Tack Gunsan för dina fina ord. Ska förklara mer i ett mail varför det har varit som det har varit.
Men nu till något som kom i "två". Ett tecken om något, eller vad tror mina medhäxor Gunsan och Mona? Vad säger de "dina" om detta Gunsan? Du vet vilka jag menar.
Redan när jag kom till Kanada första gången 1992 har alltid Thunder Bay hägrat för mig, fråga mig inte varför, men det har alltid varit något som dragit mig dit. Exempelvis när väderkartan visas så dras min ögon direkt till Thunder Bay för jag vill se hur vädret är där.
Idag kom det TVÅ kunder som jag assisterade som båda var där ifrån!!!!! Den första damen berättade en massa bl a hur många svenskar det bor där och för att inte tala om alla finnar. Det är den störst finska samlingen utanför Finland. Den andra kunden var finnska och kom alltså från Thunder Bay. Hur naturen är, rent och tyst.
Vi pratade hit och dit vilket resulterade i att från kund ett, Micheline, fick hennes telnr och hon min e-mailadress för hon skulle kontakta svenska klubben där. Den andra damen skulle flytta tillbaka nu i juli efter ha studerat klart här i Toronto.
Micheline sa att med det utbudet vi hade i silver så skulle vi göra MYCKET bra affärer där uppe.
Självklart är vi nu oerhört intresserade av, kanske mitt, Thunder Bay! Känns som om jag är på väg "hem"..................
Återkommer mer om detta så snart jag varit i kontakt med svenska klubben. Okay, någon flytt dit blir det inte direkt självklart! Planering som vi räknat med tar i alla fall ett år.
Ska nu göra iordning adventstaken, det är ju första advent imorgon, sedan är det natti natti.

Tuesday, November 25, 2008

Liten plutt har blivit en mycket större plutt!
Älskade Björn, det är din 27-årsdag imorgon onsdag.
Min förhoppning är att du tar till vara den dagen med
stor ödmjukhet.
Var rädd om dig. Du ska veta att det är många som
bryr sig om dig.
Grattis!!!!!

Friday, November 21, 2008


Har inte varit in på datorn sedan i måndags. Fick bara för mig att ta ett break. Inser att den här apparaten är bra, men när den mer eller mindre tar över ens liv då är det dags att tänka efter. Ser hur Ozzy gör varje dag. MÅSTE in och läsa nyheter och surfa runt.
Är det nödvändigt?
Tycker faktisk att det tar en massa tid i ett förhållande som man t ex kunde göra något annat av. Exempel, motionera mera eller bara läsa en helt vanlig bok, ta en promenad i det sköna kalla vädret, känna kylan på näsan myyysss. Gå ut en kväll och se en bio? Får se hur det blir nästa vecka, kanske jag tar ett längre break.......
Tills dess, Take it easy out there..........

Monday, November 17, 2008



Vi blev sugna på varma mackor! Vad gör man när man inte har ett smörgåsjärn? Jo, om man har en make som kan komma på allt mellan himmel och jord och få det att fungera så fixade han ett "smörgåsstrykjärn" istället. Se bara till att lägga mackan i folie INNAN järnet läggs på. Högsta graden gäller -och- ingen ånga självklart.

Bone appetite!

imorgon den 18:e


Stort grattis älskade broder Dan på din födelsedag!!!
Vi syns inte ofta, tillika så hörs vi inte heller, men i mitt hjärta finns du alltid nära.
Hoppas du får en vilodag för en gångs skull.........
Kramiz......
På bilden är dottern Julia.

Baby P lider inte längre.............. Han blev misshandlad till döds av sin mamma och styvpappa. Socialen, polisen, läkare och övriga myndigheter SÅG ALDRIG att han var misshandlad. Han blev bara 17 månader. Han dog ensam, utlämnad, i sin egen avföring.
Himlen har fått en till vacker liten ängel............ men vilket högt pris som betalats. R.I.P.


Säger bara det. Imorse var det is och snö på bussrutorna. Gick ut lite tidigare för att skrapa av dem. Håller på och strular runt med min isskrapa på sidofönstren när jag ser något ur ögonvrån. Ozzys syster dotter och hennes man bor i samma hus som oss. De har sin parkering mittemot min. Ser som sagt något ur ögonvrån, deras bil. Det sprutar vindrute-vätska i fulla muggar och vippers går av och an som tokiga. Tittar till och ser Dion bakom ratten skrattande som vanligt. Han öppnar dörren och frågar vad jag gör? Vad då gör?! Syns inte det? Han skrattar ännu mer och säger att bästa sättet att få bort is och snö från rutorna den här årstiden är att helt enkelt spruta vindrute-vätska på rutorna. Försöker, och döm om min förvåning när det bokstavligen rinner av! Bottom line is, detta tips kommer från någon som kommer från Jamaica, och där står jag, bott i hela mitt liv i snörika länder med lång näsa.

Där ser man, Think outside of the box! Man lär sig något varje dag, oj vá härligt!!!

Don´t worry be happy!

Sunday, November 16, 2008





Ja då var det snart måndag igen. Var tar veckorna vägen? Hinner knappt inte tänka så är det fredag, dags att förbereda sig för vår lilla silveraffär och två dagar senare så är det skolbuss. Well, en sak är säker, lönelappen kommer väldigt ofta, hehehehehehe............

Får hoppas att jag kommer till skott och besvarar alla min mail som jag fått på sistone.

Har kopt (svenskt skrivbord forsvann) en julklapp till mamma idag. Tankte skicka den lagomt till forsta advent. Det blev en till Siv ocksa. Hittade fina julkort haromdagen. Passade pa att kopa medans det fanns nagra snygga kvar. Nu ar det i stort sett bara adventsstaken som ska pyntas, lagga pa nagra juldukar och byta kuddfodralen till soffkudarna sa kan man nog saga att jag har forberett det mesta infor jul. I ar ska jag nog bli lite mer nordamerikan an jag varit, ska namligen kopa doftande grankottar. Du luktar in blandning av kanel och vanilj. Dessa tankte jag lagga i en stor glasvas blandade med nagra snygga glaskulor. Det far bli var julgran! Nagra tar jag med mig till affaren, kanske det drar nagon extra kund.

Haller pa med en fodelsedagspresent till Mari, en av hennes favoriter vad jag har forstatt av hennes inredning. Wish only Mona was here!!!! Maste fa ihop det till hon fyller. Hon fyller The Big 5 i februari.

Dags att lasa Gunsans blogg...........

Saturday, November 15, 2008


Så här skrev Julia idag till Lars minne;

Miss you, everybody do. Your kids, your mum, your sisters and brothers, your friends. Yes, a whole bunch of family and friends will always remember and love you for the one you were. There was always something special with you. You made me laugh like no one else could. Sitting round the table playing cards with a little enoying girl like me. Stood out and laughed along. Came to grandma on christmas eve with your head all wraped around with some tiny little pieces of paper which should stop the bleeding from your one dollar-shawers you used during your haircut. I'll never forget you. And I'll never forgive myself for never showing up on your funeral. Not strong enough to see all the people how once and always will love you. Sometimes I see you in my dreams. Sometimes I imagine myself beeing in your kids situation. I want to thank them, because I don't really think they know that they made me strong...

Friday, November 14, 2008


Det är nu fyra år sedan du gick bort så tragiskt. Ditt foto står i min bokhylla så jag ser dig varje dag. Ibland när jag sitter i min buss och tänker på oss som små och större så är det särskilt en bild som kommer fram. Den alltid glade och hjälpsamme. I grund och botten Lars, så tror jag att allt som hände dig senare i livet var ett led i det. Du ville alltid hjälpa dem som var "svagare". Om du stannat kvar i Norrland och fortsatt din utbildning inom fältjägarna så hade du nu varit något inom militären.
Men istället så tog ditt liv en vändning som vi alla visste att det inte kunde sluta bra. Nu var det inte det som tog ditt liv utan en person körde på dig bakifrån en eftermiddag för fyra år sedan.
Det kommer stunder Lars när jag tänker somså "om jag bara inte hade skjutsat ner honom till Lernbo". När vi skilldes så hade jag en mycket konstig känsla i magen som om jag visste att vi inte skulle ses igen, åtminstone inte i detta liv. Tyvärr besannades allt. Mamma hade också haft den känslan när ambulansen for förbi hennes fönster, hon visste att det var du.
Ja du Lars, om du bara visste hur saknad du är. Fortfarande får jag tårar i ögonen när jag tänker på dig, min lillebror, eller broder Tuck som jag kallade dig de senaste åren.
Nu är du borta från vårt jordeliv. Men att du fortfarande finns bland oss i någon form det tror jag mycket starkt på.
Vila i frid älskade broder........................ forfarande saknad och kommer alltid att vara.........

Tuesday, November 11, 2008




Det finns bara ett ord (och nu tänker jag svära), vem FAN bär päls idag? Den personen måste var helt ur balans och dessutom helt urkorkad!!!!!!!! Och framför allt helt BLIND för det lidande djuren genomgår för att dessa NOLLOR ska ha ett LIK om axeln eller ryggen.

IDIOTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hittade denna länk i Aftonbladet idag.

Salt




Köpte en råhuggen saltlampa från Himalaya nu i helgen. Ett fantastisk vackert sken, speciellt nu i höstmörkret. Den har en massa fördelar såsom neutraliserar den dåliga energin från jorden och, som i mitt fall, ledningsgatorna. Kolla in den här websiten http://www.ionicsalts.com/feng-shui.htm Där står den massor vad den gör för nytta.
När till och med min beloved tyckte att vi skulle köpa en till till sovrummet då kanske ni förstår att det är något. Den här lampan står i mitt köksfönster.


Nu har jag bestämt mig!!!! Jag ska gå till ROTEN med det här, LOL.

Jag lyser mer i skallen än vår silveraffär! HUA MIG...........

Tur att man har en beloved som kan hjälpa en med detta. Han har mer tålamod än jag. Har svårt att sitta still nämligen, är som barn "vill vara med och se".

cool facts..........

KOLLA IN DEN HÄR VIDEON! REAL COOL FACTS........

http://wimp.com/coolfacts/

Monday, November 10, 2008

Rädd...........



Efter ha läst den här artikeln blev jag väldigt rädd. Atomkrig om drygt två månader?.............. http://www.thejerusalemgiftshop.com/israelnews/politics/80-political/335-warnings-from-world-leaders-all-within-72-hours-.html

Demokratin påväg att försvinna? Är allt detta bara ett spel för gallerierna? Filmen Matrix blir mer och mer verklighet.

Tuesday, November 4, 2008

The BIG 5!

STORT GRATTIS GUNSAN PÅ DIN
FÖDELSEDAG
IMORGON ONSDAG
DEN 5 NOVEMBER!

ÖNSKAR VI BÅDA I TORONTO


Kul att få lite sällskap i "ligan". Ibland är det
lite ensamnt på toppen, LOL....

Sunday, November 2, 2008

Livet



"Remember that nobody accepts randomness in his/her own success, only his/her failure."

Nassim Nicholas Taleb

Saturday, November 1, 2008

Tid















  • Idag går vi tillbaka till vintertid..........
  • Det är sju och halv vecka till julafton
  • Det är nio timmar tills solen dyker upp igen....
  • Det är drygt två timmar tills jag ska lägga mig
  • Det är sju månader tills vi åker till Sverige.....
  • Tid? Varför måter vi allt i tid? Varför finns den? Ett mått på någonting som inte existerar mer än i vår lilla värld i universum?

Friday, October 31, 2008


HAPPY HALLOWEEN!

Wednesday, October 29, 2008

snööööööö



Så här såg det ut när man öppnade sina gluggar i morse!!!! I Ottawa hade de fått 25 cm, medans vi endast tre. Det var till att skrapa rutorna på bussen i morse och låta den gå lite på tomgång. Gillar inte det senaste, men vad gör man. Om jag inte gör det så hackar den sig fram, det är en dieselmotor och de är ju lite extra känsliga.

Tingeling, dags att göra lite annan nytta, som laga mat :().....

Sunday, October 26, 2008

Holocaust


Något som fortfarande pågår. Just nu inte med bibeln i handen, men på många andra sätt.

Brrrrrrrr


Snart är vi här. Vi fick en släng av denna vara redan förra veckan och redan nu så "luktar" det snö i luften.
På tisdag kommer det in lite mer snöblandat regn. Det är med blandade känslor man ser framemot vintern. Fördelen är att den är så oambitiös, stearinljus (om man hade riktiga då) så det får duga med tealights, mysiga dagar/kvällar, göra saker som man har skjutit upp som rensa ur lite skåp och lådor. Inser att jag lyckats dra på mig en hel del onödiga saker igen trots att jag lovat mig själv att inte göra det efter det att jag flyttade över hit.
Sedan är det ju julhelgen när man är klar med ruschen i vår lilla affär. Alltid lika kul och se hur det går varje år. Men i år så har det tillkommit en sak i min vardag -skolbuss-. Den ska ju vara varm och inbjudande när barnen stiger på. Detta innebär att min arbetsdag börjar 15 minuter tidigare på morgonen. Betalt för det? Nej.
Även så, så ser jag framemot vintern. Börjar man bli äldre eller?

Friday, October 24, 2008

Det kom ett


handskrivet kort i lådan idag! Oj vad glad jag blev! Det var Ann som skickade detta kort (se bilden) med förklaringen att det inte blev mycken skjuten älg i år.

Tänk hur det har blivit, numera så sätter man sig framför datorn när man vill få iväg ett meddelande. Förr var man bättre på att skicka brev och kort. Försöker i alla fall att skicka ett handskrivet födelsedagskort till var och en i familjen plus vänner.

En annan som är oerhört duktig på att få iväg brev är Mona. Hon har skrivit ett flertal under årens lopp. Tack min vän för det! Känslan att sitta med ett kort eller brev i handen och vara medveten om att just den här personen har tagit sig tid att välja ut ett vykort eller tagit fram brevpapper samt gått till posten för att posta det gör att man känner sig speciell.

Så med den känslan i kroppen avslutar jag dagen som har varit en oerhört produktiv sådan. Allt från tvättstugan, till grossist besök och en vandringsrunda nere i stan.

Thursday, October 23, 2008

Laundry



Ett besök hit blir det imorgon, Laundry Mat. Gruvar mig varenda gång jag ska dit eftersom man pyntar siså där 120 sekkr varje gång, usch. Men vad gör man? Rena kläder måste man ha.....

Eftersom vi är lediga från busskörandet imorgon pga PA-dag så blir det ett näst sista besök ner på stan. Vi ska besöka två av våra grossister och sedan ta en fika på Second Cup nere vid hamnen. Mona vet vad jag talar om.

Blir det tid över så ska krukväxterna få sig en dusch innan jag tvättar fönstern och förbereder för vinter och jul.

Apropå jul, slog mig att jag inte kan få tag i riktiga advenstsljus i år heller. Detta gör mig mycket besviken. De som finns på marknaden är inte riktiga stearinljus. Förra året så hade Hellen förbarmande över mig och gav mig fyra ljus som hon normalt tänder i den katolska kyrkan. Kanske, kanske kan hon ha medlidande med mig i år också? Så när jag kommer till Sverige nästa år så ska jag köpa med mig riktiga ljus så det räcker några år.

Sverige ja. Pratade med mamma igår och hon berättade att hon har allt samlat ihop lite pappersarbete tills jag kommer hem. Så det blir sisådär 3 år av papper att ta itu med.

Dags att kika lite på TV, en ny serie "Lost" som vi följer. Sedan blir det lite skatteräkning för vårt lilla företag. Den statliga skatten ska betalas nästa vecka. Skatten för provinsen betalas bara var sjätte månad.


Ha det gott mina vänner och nära och kära!

Tuesday, October 21, 2008

Återvinningsvecka


Den här veckan, 20 - 27 oktober, ska vi torontianer lära oss hur vi ska återvinna det vi köper. Visserligen har det pågått i flera olika försök men nu ska det bli allvar. Varje hushåll som inte återvinner så mycket som möjligt av vad de släpar hem kommer att bestraffas med en avgift på $50 per månad och hushåll.
Jag bara ropar äntligen!
Ett exempel i helgen. Jag skulle köpa ett lysrör till vårt showcase. Gick till Canadian Tire med det gamla i handen för att få exakt lika rör med mig tillbaka. Kommer till kassan, betalar mitt rör och frågar "var har ni återvinningsstationen för lysrör?", svar, "vadå återvinning? kasta det i soptunnan". Detta svar kommer från en av Kanadas största varuhus som säljer allt från byggmaterial till tvålkoppar.
Här är några fakta som jag ska be vår vaktmästare att sätta upp i hissen. Uppgifterna är tagna ur en av Torontos största tidningar, The Sun.
  • En genomsnitts baby kommer att konsumera 10 000 blöjor innan han/hon är toatränad. Ungefär 1 miljard träd per år krävs för att producera återvinningsbara blöjor.
  • Vid en ålder av sex månader har den genomsnittsliga kanadensaren konsumerat lika mycket som en genomsnittsperson i ett u-land under hela sin livstid.
  • Att återvinna alla tidningar, glas, metall och kartong reduceras utsläppen med 400 kg per år.
  • 454,5 gr av tidningspapper kan göras om till sex äggkartonger, sex flingboxar eller 2 000 blad av skrivpapper.
  • Ett ton av tidningar spar 19 träd (vår lunga), 3 kubik meter i våra sopstationer, 4000 kW-timmar av energi, 29 000 liter av vatten och 30 kg av luftföroreningar.
  • Återvinning av EN aluminium burk sparar tillräkligt med energi för att lysa upp en 100 watts lampa i 20 timmar eller se på TV i tre timmar.
  • Att återvinna en glasburk sparar tillräkligt med energi för att en lampa ska lysa i 4 timmar.
  • Genomsnitts nordamerikanen kommer under sin livstid att kasta 600 gånger sin egen vuxna vikt i skräp.
  • Vatten är en resurs som är begränsad och vi måste använda den resursen klokt. Endast 1% av all världens vatten är drickbar. 97% är hav och 2% är is som sorgligt nog håller på att smälta tackvare oss.
  • Kanadensare producerar ungefär 7 miljoner ton av organiskt avfall varje år.
  • 2/3 av hushållssoporna är komposterbara. 70% av allt vi kastar är återvinningsbart eller är helt funktionsdugliga (så varför kasta?). 35 % av avfallen från komunerna är paketering såsom boxar etc.
  • Nord amerika har 8% av världens befolkning, konsumerar 33.33% av världens resurser och producerar 50% av världens icke-organiska avfall............

En stor eloge ska en av de större livsmedelskedjorna här i Toronto ha för att de drar av 5 cent per kasse man har med sig och packar sina varor i !!!!!!! Tack Fortinos!

Friday, October 17, 2008

ANN...........

Älskade syster, det är din födelsedag på söndag, stort GRATTIS!

Kommer du ihåg den här underbara eftermiddagen? Du tog "ledigt" från alla dina göromål. Hmmm, kom ihåg en lite otäck detalj, jag höll ju på att springa in i ett jordgetingsbo, usch....
Hoppas du får en fin dag, det är ju söndag så lite vila kan du väl kosta på dig ;().....

Stor kram älskade syster!

Monday, October 13, 2008

Min svärmor på YouTube!!!!

Min svärmor lär sig lite "gangster snack". Det är Anas som undervisar sin mormor hur man gör det perfekta Rexdale-handslaget.
Vi har skrattat ordentligt till den här lilla filmsnutten. Vem kunde tro att svärmor skulle ligga ute på nätet?!
Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=-p3fieF4GqA

Sunday, October 12, 2008

En resa jag aldrig glömmer....






Resan till Maldiverna är en resa jag aldrig kommer att glömma............. Det tog mig nio månader att komma "hem" mentalt.
När jag såg dessa bilder i reseExpressen fick jag tillbaka det där lugnet inom mig igen. Det är dit jag går när jag mediterar.

Bara det att man följer dygnsrytmen, när det är mörkt så går man och lägger sig, när solen kommer upp så går man upp, går barfota 24 sju........ Ön vi var till hette MeruFonfuji och betyder sötvattenön. Sötvattnet som fanns samlades ihop i de stora bananlöven som rullades ihop som en strut och leddes ner i en hink! Jag köpte en flaska sötvatten varje dag för att skölja mitt hår och för att borsta tänderna.
Har massor av bilder från den semestern, vem vet, jag kanske scannar in dem och gör en slideshow.. .........

October is Breast cancer awareness month!


Efter ha genom gått detta själv vill jag påminna om hur viktigt det är att hålla koll på sin kropp.
Det är nu snart tre år sedan jag fick min sista cellgiftsbehandling och det går inte en dag utan att jag är tacksam över att jag hade lärt mig hur viktigt det är att undersöka sig själv. Det blev min räddning i alla fall. Går fortfarande hos mina läkare, var sjätte månad för att vara mer precis.

Halva mitt ärr är fortfarande illrött pga att jag har radioaktiva små frön i en liten "säck" där cancern satt. Med tiden sa falnar det också. Deltar i en kliniskundersökningsgrupp och ingen av oss 56 kvinnor har fått något återfall vilket är en oerhört lyckad undersökning enligt Dr Pignol. Normalt så borde 3% av en sådan grupp fått återfall.
Själv är jag mycket glad över att jag kan hjälpa andra kvinnor. Det är inte alla som har samma möjlighet som jag att bo i den stora staden med alla möjligheter. Kvinnor som bor långt ute på landet slipper t ex åka in och få strålning varje dag, nu blir det bara en dags vistelse, operation, och så åker man hem. Än så länge går det bara att göra på dem som har tidig bröst cancer.


Så här bör du göra minst en gång i månaden och vad jag fått mig informerad helst efter "röda veckan".
-När du duschar. Lyft din högra arm. Använd fingertopparna på vänster hand och känn igenom varje del av ditt högra bröst. Leta försiktigt efter knölar eller förändringar under huden. Lyft sedan vänster arm och undersök vänster bröst.
-Framför spegeln. Låt armarna hänga längs sidorna. Titta på brösten efter partier som veckats eller rynkats, om det finns gropar eller förändringar i huden. Placera händerna bakom nacken och titta på om brösten skiljer sig åt i form eller kontur. Kläm bröstvårtorna försiktigt för att se om det kommer vätska.
-Ligg på rygg. Lägg en kudde eller handduk under vänster skuldra. Placera vänster arm bakom huvudet. Använd höger hand för att känna igenom ditt vänstra bröst.
Börja vid kanten och känn igenom bröstet genom att röra fingertopperna i små cirklar in mot bröstvårtan var noggrann med att känna igenom hela bröstet. Upprepa undersökningen på höger bröst.
-Armhålan. Ta slutligen och vila armen på t ex en bänk och använd cirkelrörelser för att känna mellan bröstet, armhålan och överarmen samt själva överarmen.


Thursday, October 9, 2008

Torsdag

Idag, torsdag var det att hämta upp sitt lönebesked. En liten nätt summa dollar som sattes in direkt på mitt lönekonto. Hälften går till vårt sparkonto och resten spenderas på mat och andra saker. Det är kul att få lön var 14:e dag, jag hinner inte spendera mina pengar! :().... så det jag inte spenderar går också in på sparkontot när månaden är slut. Well, kommer behöva lite extra när vi ska till Sverige nästa sommar.

Väl hemma efter en vända till affären "Bulk" ringer telefonen och det är Krister. Han hälsar mig på arabiska. Marhaba, kifick? Vilket betyder "hej, hur mår du?" Blev lite ställd först men fann mig ganska snabbt, tror jag. Svarade tillbaka på franska, "Common sava?" vilket betyder "hur mår du?"

Vi båda började att skratta. Oj va det var kul att höra hans röst. Krister berättade att de varit upp med min lilla prinsessa till akuten. Hon hade fått ett bett av något slag och svällt upp i pannan, över ögat och ner över näsbenet. Just nu hade hon 38,5 i feber men det var full fart i alla fall. Allt var bra med den lilla familjen och både Krister och Elli trivdes med livet och jobbet. Vi pratade om ditt och datt och kom fram till att bästa tiden att ringa var mellan 11 och ett min tid, dvs mellan fem och sju på eftermiddagen/kvällen i Sverige. Vi jobbar ju sju dagar i veckan numera.

På måndag har vi dock ledigt eftersom det är Thanksgiving Day, ska bli skönt. Enligt metrologerna ska det fina höstvädret hålla i sig så det blir en lååååång skön höstpromenad i var vackra park. Ska ta bilder på höstfärgerna så det kommer en liten slideshow.

Dags att ta itu med ringarna som ska tvättas och sorteras, ett enormt hästjobb! Men ack så fint när det är gjort.

Monday, October 6, 2008

Ur arg



Så här arg är jag just nu! Har kämpat i sex veckor på att få ut vår faktura från ett företag som vi använder när det gäller vår lilla affär. De ansvarar för att vi får ut våra pengar via visa/mc/amex och debit köp. Var och varannan dag har jag skrivit till deras så kallade kundservice. Det senaste svaret jag fick var att jag var tvungen och vara tålmodig! Vadå tålmodig? De drar pengarna från vårt konto och levererar NOLL i motprestation. Googlade deras företagsnamn och fick upp en hel del negativa saker om dem. Bland annat att de har en massa stämmningar på sig inom rättsväsendet, Small Court kallas det. Det är dit man vänder sig i sådana här fall.

Nu är det oktober och de har dragit sin del för september och vi är inte klara med augusti ens. Ska samla mig och skriva ett mail till gubbarna i styrelsen för detta f-ade företag. Lovar stort och håller ingenting. Killen som skulle vara vår representant fick kalla fötter och slutade. Så nu står vi helt utan hjälp. När man ringer så får man ingen som kan svara på frågorna man har. Ingen som tar tag i något eller tar någon som helst ansvar. Killen som ska vara chef över kundservicen är så nonchalant att man vill spy, en självupptagen brat!

VARNING WARNING FÖR FÖRETAGET MONEX!!!!!!!

Thursday, October 2, 2008

Tupplur

När jag kom hem efter eftermiddags körningen var jag helt slut. Det var oerhört med trafik idag. Inte bara bilister utan cyklister också som smyger sig emellan bilarna. Med andra ord så satt jag på helspänn i tre timmar innan jag kom hem.

Väl hemma blev det mat. Vi förbereder alltid maten mellan turerna så gubben har bara att slänga på grytan med potatis/ris/makaroner beroende vad vi ska ha eftersom han alltid kommer hem nästan en timme tidigare än jag.
Till middag idag var det marinerad lax med en typ av sallad. Grundreceptet är som potatissallad men vi använde Swiss chard istället, jätte gott blev det. Vi använde bara stjälkarna till salladen. Bladen ska det bli dolmar av imorgon.


När maten lagt sig i magen så kommer natuligtvis tröttheten över en som ett schok. La mig på soffan och somnar, ack va skönt det var med en liten tupplur.............


Men det roligaste som hänt idag är nog telsamtalet jag fick vid lunchtid. De ringer från jobbet och meddelar att vi ska gå en kurs nästa vecka i hur man ska hantera bångstyriga barn, det finns riktlinjer för det med framtagna tillsammans med skolstyrelsen.

Hursom helst, hon som ringer säger att hon sett Mariannes fina örhängen och blev väldigt förtjust i dem. Hon gillar grönt kom det fram. Nu ville hon också ha ett par! Så, nästa vecka har jag en till köpare på Stock (bussbolaget).
Marianne har tidigare föreslagit att jag ska sälja mina varor där men jag har inte riktigt funderat ut hur jag ska display mina varor. Förslag är välkomna.

Nej, nu ska jag hjälpa maken att pinna upp våra pendant som vi tvättade igår.

Wednesday, October 1, 2008

Fler



Idag har jag fått "tillökning"!!!! Sex till små till min redan lilla samling av 13. Har precis lagt på luren till föräldrarna. De blev oerhört glada över att deras barn äntligen fick skolskjuts. En mamma berättade att hennes son har varit tvungen att GÅ HELA 3 KM TILL skolan och 3 KM TILLBAKA! Wow! Jag sa att det är bra med motion. Men hon beklagade att han hade varit såååå trött när han kommit hem från skolan. Hmmm, hur klarade vi oss? Se ett tidigare inlägg i min blogg angående detta.

35 miljoner, är vår dröm ikväll, tänk OM. Om om inte hade funnits, då du................ då hade vi just nu 35 miljoner dollar i vår ficka........

Vi har kommit överens om att istället för att ta ut en massa tjafs för våra poäng på Petro Canada så tar vi ut "drömmar", alltså några lottorader per vecka istället.

Det går till som så att när vi tankar bussarna, vi betalar inte, så drar vi ett kort och får en massa poäng som man kan få en massa saker för. Vi tankar för drygt $200 i veckan så det har blivit en del sedan vi startade i augusti.

Håll tummen mina vänner :()................

Tuesday, September 30, 2008

Be happy!




Ett stort grattis till Gunsan som blivit "plastmormor" idag till en ur söt liten flicka, Madison Anne.

Lite annat som gjort mig glad idag är att jag pratat med syster Ann och Marielle. Alltid lika roligt att prata med dem båda.

För det tredje så har jag haft en halft om halft ledig dag idag. Hälften av "mina barn" i skolbussen har varit lediga idag eftersom de firar en större religiös dag. Passar på och säga "Happy Aid" och "Happy Rosh Hashanah"!

Sedan har jag förberett mina blå lappar till barnen imorgon. Om de har varit goda passagerare i bussen så bör man dela ut en blå lapp till varje student. Det står som så här "Congratulations! To Sandra (namnet på studenten) for being a responsible rider on the bus".

Vad jag har hört så är det oerhört populärt att få en sådan. Om de däremot missköter sig så blir det en rosa lapp som går till rektorn, föräldern och vårt företag.

Så nu ska jag klippa och klistra lite. Har skrivit in deras namn i word och lagt till lite annat skoj som ska klistras in på de blå lapparna.

Tingeling!!!!!!!!!!

Saturday, September 27, 2008

Key of Life



"There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won't anymore and who always will.

So don't worry about people from your past, there's a reason why they didn't make it to your future."




Dessa visa ord är skrivna av min brorsdotter Julia Persson. Kan inte annat än hålla med................


Hur många av oss har inte stött på människor i våra liv som vi trodde var våra verkliga vänner och det visar sig att de är bara en bunt falskspelare.

Broder!



GRATTIS ÄLSKADE BRODER PÅ DIN FÖDELSEDAG!


HOPPAS DU FÅR EN FIN OCH TREVLIG DAG.


MASSOR AV KRAMIZAR, MISS YOU.............