Sunday, August 31, 2008

Sleepin

Imorgon måndag är det "sleepin". Det är helgdag och jag tänker sovar till nio sedan bär det av ner på stan. Kanske det blir en vända till Canadian Exhibition (CNE). Vi har fribiljetter i år. Men med största sannorlikhet blir det China Town. Behöver lite mer material. Fick två stora beställningar i helgen. Halsbandet jag hade på mig föll två systrar i smaken. Det består av muranoglas och silverkedjor. Har fler idéer på gång så får se vad jag får tag i.


Hittade en kurs i Feng Shui som startar i oktober. Den håller på i åtta veckor med början i oktober. Det kanske blir lite snärjigt med min tidtabell eftersom jag har sista drop off vid fyratiden och kursen startar halv sju. Kursen ligger nere i stan vilket innebär en restid för mig på drygt trekvart. Har läst en hel del i ämnet och vill få möjligheten att omvandla det i praktiken. Att det fungerar har jag fått bevis för. Det är nämligen så att "våra pengar" låg i badrummet!!! Vilket innebär att de bara rinner ut. Och visst gjorde de det. Nåja, jag tog till de metoder de rekommenderar inom Feng Shui med bl a färger och lite andra småknep och nu "stannar" pengarna kvar hos oss. Det skedde inte över en natt men successivt så såg jag små små förändringar. Ett tips, oavsett om "pengarna" ligger i badrumsdelen av huset/lägenheten är att alltid se till att toalocket är nere.


Nu är det natti natti..........

Friday, August 29, 2008

Weekend

Ja då är veckan slut för många..... och för vår del så börjar nästa jobb.................
Den här veckan har det hänt mycket. Uttag av min buss, uppläggning av min rutt. Ett tag kändes det som om jag inte skulle klara av alla dessa gator som för några ögonblick blev bara ett enda stort virrvarr. På den här veckan har jag också lärt mig att man kan inte vara snäll och hänsynsfull i trafiken. I och med att man har ett schema som man måste hålla så gäller det att stå på, och i och med det så måste man "ta för sig". Ska köra min rutt innan vi åker till vår affär. Det funkar i och med att rutten ligger åt det hållet vi har affären. På måndag så ska vi köra in Ozzy ordentligt på hans rutt. Det är lite konstigt, där han kör körde jag innan sommarlovet, och där jag kör körde han, hur det kan bli................ Skolan börjar på tisdag nästa vecka.
Ikväll har jag också ringt till alla föräldrar och presenterat mig och talat om när jag hämtar barnen och när jag kommer hem med dem. De jag pratade med verkade trevliga, resten hade telsvarare. Jag har två familjer jag inte fått tag i.

Får se om vi får någon tid att åka ut till Toronto Island som vi hade tänkt. Vi var ut där förra veckan. Tog en del bilder som jag hade tänkt lägga upp i en fotoblogg, får se när det blir av.

Nej nu är det dags för lite melon. Tänker alltid på Marielle när jag äter melon. Hon älskar verkligen den grönsaken...................

????????



Såg denna bild i Expressen på nätet. Är det orber eller? Ser så ut i alla fall.........

Wednesday, August 27, 2008

Gunsan


TACK GUNSAN FÖR ALL SUPPORT!

Det ryker!



Ja då har man gjort ett försök till att köra sin egen rutt idag. Okay, det gick bra till en början men sedan började det att lukta väldigt illa inne i bussen så vi stannade till på en parkeringsplats för att kolla vad det var. Trodde först att det var något under motorhuven men såg att det rykte som bara den från insidan av vänster framdäck, alltså något låg på vänster fram.

Redan igår påpekade jag att det är något fel med bromsarna. Det kändes som om handbromsen låg i. Min mentor säger då att jag ska pumpa fotbromsen och tillika handbromsen. Vad gör man? Jo man följer "order". Så i morse när jag ska ut så är känslan i magen inte alls rolig, känner att det kommer att gå åt pipan, vilket det också gjorde. Ropade till centralen att jag hade problem med vänster framdäck och måste komma in till verkstaden. Åker dit, lämnar in bussen och ska få en ny men det krånglar också till sig. Det slutar med att vi tar Ozzys rutt istället. När vi avslutat den, så är klockan halv fyra på em. Åker till verkstaden för att få ut min buss och fixa Ozzys radio. Yes, min buss är precis klar när vi kommer in! De fixar Ozzys radio på 10 minuter. Vid det laget är klockan halv fem och vi har inte ätit sedan i morse. Det blir Shavurma. Tar min buss hem till vår p-plats. Åker sedan och handlar.

Så just nu är jag ganska mör lindrigt sagt. Tänker inte göra så mycket mer idag mer än att ta en skön dusch och slappa framför TV och om andan faller på, prismärka de varor vi köpte igår.

Tuesday, August 26, 2008

Trötter


Idag är jag riktigt trött på ögat. Upp tidigt i morse, hann inte käka frukost så det blev en mycket sen lunch istället.
Dagen har bestått av skolbuss, silvergrossist och korrigering av min rutt. Imorgon är det meningen att jag ska köra min rutt för första gången.
En av våra grossister kom hem till oss idag. Vi handlade lite smågrejor, men ändå blev det en liten saftig faktura. De ska resa till Hong Kong, Thailand och Italien för att göra sina inköp första veckan i september. Ska bli spännande att se vad de kommer upp med.
Imorgon måste jag ringa mamma, hon är säkert lite ledsen på ögat. Det är inte utan att jag har dåligt samvete. Men den sista tiden har jag varit så upptagen att jag inte ens har hunnit med tvättstugan. Finns det någon där ute som kan ge mig siså där fem timmar till på mitt dygn?!!!!!!!

Monday, August 25, 2008

jeans



Well, dagen har varit händelse rik. Full rulle hela dagen. Upp tidigt i morse för att hinna med allt man skulle. Tittade till på klockan nyss och ser att den REDAN är 8.15 på kvällen.

Jag har idag hämtat min buss, ska tillbaka imorgon och träffa min mentor Daine Green. Vi ska räta ut en del frågetecken jag har.

Tog en sväng till Walmart eftersom färgen i skrivaren var slut. Måste printa ut min rutt. Att lägga ut rutten tog drygt två timmar, kunde tagit längre om man inte haft Google maps att ta till.

Har också köpt ett par nya jeans idag. De första på fyra år. Är riktigt nöjd med dem, se bilden *skratt*. Har ju riktigt långa ben i den här vinkel :D.

Saturday, August 23, 2008











STORT GRATTIS TILL
DANIEL OCH CAROLINE SOM GIFTER SIG IDAG!

Wednesday, August 20, 2008

Min andra dotter

Här är min andra älskade Guddotter, Pauline. En underbar liten tjej
med massor av hyss. Bilden är tagen två veckor innan hennes
4-årsdag. Hon är född den 29 februari 2004.
Puss, puss lillgumman!

"Linda" betyder vacker på spanska

Min älskade Guddotter Linda i en vacker klänning.

Tuesday, August 19, 2008

Skolbuss

Ja då har man varit på det allra första mötet med alla chaufförer i vår division. Såååååå oerhört mycket folk, och från alla delar av världen. Skulle vara intressant att veta hur många språk vi alla representerar.

Dagen började med att vi gick runt och tittade på de olika zonerna vi tillhör. Vi tillhör zon A. Det var listor uppsatta på väggarna med de olika rutter. Medans vi går där så kommer Kathy Buck, chefen, och undrar om vi är nya chaufförer, antagligen så syns det ganska klart att vi är det, skriver ner rutterna och går verkligen in för det, kallas visst ambitiös på svenska *skratt*. Hon var väldigt rak på sak och sa att eftersom vi var så nya som vi var så kunde vi inte räkna med att få en rutt i den zon som vi bor i, utan vi skulle hellre titta på de "udda" zonerna. Hon visade oss var vi kunde räkna med att få en rutt. Down Town vill de gärna ha chaufförer, och är det så att man tar en sådan rutt så får man $10 extra per dag vilket gör i runda slängar $200 per månad. Med andra ord så får man se vilka smulor som blir kvar när alla som är anställda före en annan har tagit sitt. Ser det från den positiva sidan, nästa år går ju jag före några andra.

Efter den rundan var det dags för kaffe/te, mackor. Vi var jätte hungriga när vi kom hem vid femtiden på em.
När alla ätit och druckit så höll ledningen låda i drygt två timmar. Det var drygt. Det de sa har lika gärna kunnat delas ut i ett memo. Men det klart, alla läser ju inte vad vi redan nu får via mail och i brevlådan.

På fredag klockan 13.30 ska jag få min rutt. Om jag har tur får jag bussen samtidigt. Har sedan knappt en vecka på mig att köra in mig och ringa till föräldrarna.

Imorgon blir det antagligen Toronto Islands. Vi var där förra året med Mona. Det blir nog en minst lika fin dag imorgon som då vi var där med Mona.

Monday, August 18, 2008

svart och vitt



















































































































































































































Öppna sinnen....



MINDS ARE LIKE PARACHUTES.

THEY ONLY FUNCTION WHEN THEY

ARE OPEN.


foto from www.fotoakuten.se

Sunday, August 17, 2008

Warden en vanlig helg


Så här ser vår guarddog ut. Hennes namn är Coco, ur cute.

Hon ligger på "display" då och då och hon älskar små barn.







En glad stjärnförsäljare tillsammans med en kund från Jamaica.




Ozzy visar en kvinnlig kund hur ett par snygga örhöngen kan se ut! LOL

Bossen för byggnaden, Art (han heter faktiskt så) och från vänster Son (uttalas sån) och Helen.






Av våra "grannar" köpte jag ett par guldörhängen idag. De är tre bröder, en syster och deras far som jobbar i deras affär.


Det var några bilder från min arbetsmiljö jag har under helgerna. Det kommer fler men då i en annan form så håll utkik.
På tisdag kommande vecka är det dags att plocka ut min skolbussrutt. Ska bli kul att träffa alla chaufförer från min division.

Friday, August 15, 2008

Inte sista gången!



Igår var jag och klippte mig, kort igen. Känner att jag är tillbaka till mitt gamla jag. Det är nu tre år sedan jag hade min cancer och allt ser mycket bra ut. Alla mina läkare, Dr Pignol, Dr Shedev och Dr Minna (en av Torontos bästa kirurger. T o m läkarna själva vill ha henne när det gäller kirurgi). Var till Dr Roberta Minna idag, glömde tyvärr att ta ett kort på henne, får bli ett nästa år istället. Men däremot så har jag en bild på Dr Pignol. Han är också en av Torontos bästa strålingsonokologer. Jag ingår i hans forskningsteam. Ingen i hans försöksgrupp har fått återfall. Normalt så borde åtminstone 2 till 3 få det. Jag är bara glad att jag har kunnat vara med och hjälpa andra kvinnor till en bättre och enklare efterbehandling.


Okay, håret var det. Så idag har Ozzy färgat håret på mig. Han gjorde det bättre än de mest professionella salongerna. Alltså, det var inte sista gången han gjorde det minsann.

Efter besöket hos Dr Minna passade vi på och handla på en av de stora matvarubutikerna, No Frills heter den. Vi gjorde en hel del storinköp med tanke på att snart så börjar vi jobba sju dagar i veckan igen.



Eftermiddagen gick åt att tvätta de tunna silverkedjorna. Nästa stortvätt blir ringarna, 1152 stycken som finns i ringtavlorna. Det brukar ta nästan två dagar och tvätta dem. Sedan är det allt annat smått och gott. Normalt brukar det ta en hel vecka om man ska tvätta allt med en gång.
"Tvättlinan" med kedjorna syns på bild.


Ska kika lite mer på OS innan det är dags att slänga sig i bingen.











Thursday, August 14, 2008

Rädda alternativa mediciner och jordbruk i EU

Ett upprop värt att skriva under.

Snälla hjälp till att sätta stopp för EU´s övergrepp
VIKTIGT UPPROP - rädda alternativa mediciner & jordbruk i EU I januari lägger EU fram ett förslag som kommer att sätta stopp för attsälja och köpa alternativa tillskott och mediciner. Alla vitaminer ochmineraler t.ex. får bara innehålla en liten verkningslös mängd för att fåsäljas fritt. När preparaten har en verkan ska de klassas som läkemedeloch får bara säljas på apotek. Då måste de ha genomgått en vetenskapligtest för läkemedel, vilket bara de multinationella företagen har råd med.Slutkontentan är att de stora läkemedelsföretagen får kontrollen överallt som säljs och tjänar ännu mer pengar på vår ohälsa och våravalmöjligheter till att söka efter alternativ läkevård kommer att strypas. Gå därför in på www.eliant.eu och skriv under. (GB not: enklast att klicka på svenska flaggan högst upp)Om de får ihop 1 miljon namnunderskrifter så är EU tvingade att ta uppförslaget till prövning en gång till. Eliant är den antroposofiska rörelsens upprop mot detta förslag. Sprid vidare till alla ni känner - det är ont om tid för att få behålla vår frihet att bestämma över vår egen hälsa. http://www.eliant.eu/new/lang/en/

Frissan å IKEA




Igår var det städning hela dagen plus ett grepp med min nygammla älskare, han i hörnet *skratt*. Det går lättare nu. Fr o m måndag ska jag börja skriva ner hur mycket jag lyfter i varje övning. Viktigt enligt min älskade make. Allt för att inte tappa fokus. Det är tur att han har tålamod med mig och håller reda på hur mycket jag lyfte i varje övning gången innan. Nu gäller det bara att ta ut ett bra program för magen också. Såg något som är värt att prova på topphalsa.se. Där använder man bollen, verkar vara bra övningar.

Idag stod jag inte ut längre! Ringde upp Erika och fick en tid för klippning. På bilden är det Erika och Aldo. Dessa två har klippt mig i åtta års tid. Usch vad tiden går.......
Även under min tid då jag var flintskallig pga cellgiftsbehandling gick jag in till salongen för en kopp fika. Helt underbara människor.

Nu när hösten närmar sig så finns alltid känslan för nya gardiner och rensa ut sommaren. Därför åkte vi till IKEA idag. Hittade snygga gardiner till bra pris.
Sedan bliv det ett besök till den svenska matbutiken på IKEA. Men vad de har ökat priserna. Exempelvis så har Leksandsbröd blivit dubbelt så dyrt eftersom de dragit ned på innehållet. Det enda som hade samma pris var de svenska köttbullarna som är gjorda i USA med svenskt grundrecept. Smakar bättre än Findus köttbullar i alla fall.

Ja just ja, måste nämna att jag fick en CD-skiva igår från Linda med en massa fina kort. Hon vet precis hur hon ska få sin mosters ögon att tåras och längta hem till Sverige. Fick också ett mail från Marielle med två bilder på hennes hund Dessy. Jag älskar er båda så oerhört!




Toronto natten mot söndag

http://www.youtube.com/watch?v=fQCL-G-qfdQ&feature

Ta en titt på den här länken så får du se!!!!! Det som skedde är helt ofattbart!
En Propan depå mitt i stan exploderar. Gissa om det är diskussioner här i stan. Den här gången hade "vi" tur. Vad myndigheterna vet så är det två personer som omkommit. En anställd som fortfarande anses försvunnen. De har hittat en människa och misstänker att det är den anställde. Den andre personen är en brandman. Larmet som gick var på nivå 7!

Det är inte att man lite fundersam nu när man ser att man har två mycket stora bensinstationer alldelens inpå knuten och vad vi vet minst tre pipelines nedgrävda ungefär 100 meter från vårt hus. Usch, bara tanken på att det skulle ske en explosion gör att man ryser.
Ett område på 2 gånger 2 km är mer eller mindre i ruiner. Det är riktigt otäkt....... De som bodde längst ut på kanten av explosionområdet har fått gå hem till sina bostäder, men de som ligger närmast, det vete gudarna när de får komma hem.

Får hoppas att det kommer något gott ur detta. Vad jag menar är att det kommer striktare regler för hur nära en sådan här depå får finnas i bebyggelsen. Har sett på andra ställen i stan att det finns stora diesel/bensin-depåer som också ligger bland begyggelsen.

Ikväll är det ett stormöte med alla politiker i stan, får se vad de kommer fram till.

Friday, August 8, 2008

Kineser, Kineser!!!

Det har väl knappast undgått någon idag vad som hänt? Invigningen i Beijing av OS sommarspel. Jag har sett invigning två gånger idag, en gång i morse på Kanadensisk TV och nu ikväll på Amerikansk. I ärlighetens namn så var den Amerikanska betydligt bättre eftersom de berättade vad som hade pågått när reklamen var tvungen att avbryta det hela. Varför man nu måste avbryta detta med reklam är under all kritik!

Kineserna är "the people of the Dragon", absolut. Vilken kultur! Det som visades var "endast" 5000 år av dess historia.


Vad jag såg idag, "Made in China", var det absolut bästa jag någonsin sett på TV. De länder som kommer efter Kina med olympiska spel kommer få det svårt att imponera en världs-publik. Tänk, minst EN billion människor titta de på denna invigning.

Ska bli spännande och se hur det går för Sverige, och självklart Kanada.


Thursday, August 7, 2008

kantareller, mums





Pratade med mamma idag. Har inte ringt henne på över en vecka eftersom jag trodde att hon var ut på en minisemester med syster Marie, broder Tord och brorsbarn Pierre och Lize. Någon semester blev det inte pga allt regnande. Hon berättade att det har regnat och blåst så förfärligt att inte ens Etna (hunden) ville gå ut!

Förutom det så var allt bra där hemma. Mamma berättade att Ann (också en syster) och Marie varit ute och plockat svamp. Marie hade varit om med en stor korg med härliga kantareller igår så mamma har haft något att göra.


När jag ringde så höll hon på att göra en svampstuvning till varma mackor. Riktigt kände lukten av stuvningen ända hit!!! Tänk - gräddstuvade gula kantareller!! MUMS och åter MUMS.


Är tacksam över att jag har torkade trattisar kvar som Ann skickade över. Använder dessa bara vid mycket speciella tillfällen.


Hmm, undrar om Ann eller Marie kan tänka sig skicka över torkade Karl Johan svamp? Imorgon fredag ska jag försöka ringa Ann igen. Försökte idag, men hon var väl ute i hagen eller stallet och pysslade.


Nu när hösten närmar sig och det blir prat om svampplockning och bärplockning så längtar jag hem till Sverige. Det är något speciellt att vara ute i skogen. Tystnaden och med bara ens egna tankar, en kaffekorg med goda mackor, klar hög luft. Då och då avbryts tystnaden av att man säger några ord till sin vän som också delar samma upplevelser. Det är många fina minnen man har.

Det har regnat här idag också. Passade på att göra några örhängen, ett armband och ett halsband med matchande örhängen i lined agat (svart). Har ett till projekt som ligger på uppläggningsbordet. Om det vill sig så blir det ett till armband. Sedan har jag ett annat arbete på gång med sötvattenspärlor, får se vad det blir.

Bilden på gulingarna har jag fått gratishttp://www.fotoakuten.se/ Kika in på den sidan. Enormt med fantastiska fotografier, inte första och sista gången jag lånar bilder från den sidan.

Snart börjar Stargate SG1 en av två serier som jag följer. Den andra är "Taken", endast två eller tre avsnitt kvar av den. Båda handlar om aliens. Är vi ensamma, eller?

Pics


Ta en titt på dessa länkar och förgyll din dag!










Wednesday, August 6, 2008

New Lover


Ja då är onsdagen den 6 juli snart slut. Har precis haft ett nytänt möte med en nygammal älskare. "Han" har stått i hörnet och tittat på mig länge länge länge och undrat när vi ska ta tillbaka den tid vi hade. Idag blev det så. Det var urjobbigt! Varenda muskel känns öm redan nu, så hur det kommer att kännas imorgon törs jag inte ens tänka på. Vi har lovat varandra att träffas minst två gånger i veckan, kanske tre. Vi får se hur det blir.......... två eller tre ggr.

Hur "han" ser ut? Se här till vänster..... snygg va?


Avslutar dagen med ett citat som är värt att ta en funderare på.

"None are more hopelessly enslaved

than those who falsely believe they are free."

-Goethe


Min fundering runt detta tar jag en annan dag. Det är nämligen dags att slänga sig i bingen.


Tuesday, August 5, 2008


Idag har jag varit till banken och Walmart, alltså tagit det lugnt. Passade på innan stört regnet kom. Just nu regnar det och åskar.

Det är inte en sak som man ska lära sig när det gäller "blogging". Man vill ju ha med en och annan bild också, vilket har medfört att jag är tvungen att lära mig hur man download bilderna från den digitala kameran. Detta har jag i normala fall överlåtit till gubben min *fniss*.

Han har välkomnat mig in till den nya "världen". Som nästa projekt tyckte han att jag skulle öppna en facebook-sida, men det tycker inte jag. Vad jag har sett av Facebook är det inget för mig. Visst är det kul att se hur Lindas, Marielles och Kristers kompissidor ökar men mer är det inte. Kanske har jag fel, men just nu känns det inte så angeläget. Jag kikar in på hans sida då coh då istället.

Som ett första försök till import av en bild till min blogg blev av de riktiga "kanadensarna" LOL!

Monday, August 4, 2008

Just nu

Hej,

Den här bloggen är framför allt till för min familj och vänner. Jag vill dela med mig vad som händer i min vardag, och fest, här i Toronto.



Kramiz

Ulla