Sunday, May 10, 2009


Man tror ju i sin enfald att diamanter är mer värda än själva guldet i t ex ringen. Men ack, så är det inte! Har fått det bevisat två gånger denna helg. Igår lördag kom en gammal kund till oss och berättade att hon ville sälja sin avlidna systers guldringar. Var ring hade 0.60 carat i värde, men hon skulle inte få mer än $85 till $90 (mellan 560 till 600 sek) för båda ringarna. I hennes enfald, som jag, så sa hon, "men diamanterna då?". Inte VÄRDA NÅGOT fick hon som svar!!! Det är enbart guldet och inget annat. Samma sak hände idag. En annan kund kom och var mäkta arg/besviken att hon inte skulle få ut mer för sina guldringar. Vi köpte i alla fall silvret hon hade. Men där ser man, diamanter har inget "värde" när man vill sälja tillbaka dem. Slutsats, se till att din nästa ring består av mer guld än diamanter!!!

Att världen blir mindre och mindre blir bevisat för varje dag. Igår så expiderar jag en kund, en mycket trevlig kvinna, ungefär min ålder. Hon köper ett par örhängen som jag har gjort, utkarvad pärlemor i form av ett löv, mycket fint hänge. Hur som helst så pratar vi på och plötsligt så säger hon "du är svensk va?", på svenska. Gissa en som blir paff!!! För första gången på alla dessa år så är det någon som "hör" att jag är svensk.
Det visar sig att hon varit gift med en svensk i 15 år och spenderat tre månader varje år i Skattungbyn. När hon pratade så hade hon t o m Orsadialekt! Plötsligt så blev det väldigt svensk i vår lilla affär. Ozzy kom helt av sig. Han sa till henne att hon pratade bättre svenska än honom numera. Hon berättade att hon t o m drömmer på svenska fortfarande och att hon också har svenska vänner. De var numera skilda men hade fortfarande god kontakt. Så där ser man, man vet aldrig vad som dyker upp framför disken.

1 comment:

Gunsan said...

Ha, vad paff du maste ha blivit!
Nan som talar svenska bara sa dar...

Dom tillverkar ju syntetiska diamanter som ser sa verkliga ut att det har dragit ner priset enormt pa riktiga diamanter...

- varld i forandring -