Tuesday, May 26, 2009

Today I am tired, very tired.........
It will better tomorrow I hope.
Another day in my life.


Monday, May 25, 2009


På toppen av den här skulle jag vilja bo just nu! Känner mig väldigt instängd, behöver space. Var t o m och kollade om det fanns en trea i vårt hus, men det skulle bli lite väl dyrt med två parkeringsplatser också. Försökte med att vi kunde väl få lite rabatt som en trogen hyresgäst, men det gick inte, tyvärr. Annars så går det mesta att förhandla till sig.
Däremot fick vi troget en lapp i lådan att vi nu ska betala extra för vår AC eftersom sommaren är här och det går åt mer ström. Men si den grejen går inte vi på. Första året vi bodde här så betalde vi, självklart, svensk som man är. Ska ju göra rätt för sig. Men när samma brev dök upp året därpå blev jag misstänksam. För hur det än är så ingår elen i hyran. Jag kontaktade motsvarande hyresgästföreningen och fick svart på vitt. De frågade mig om vårt kontrakt och om brevet var daterat och signerat av någon från Realstar. Det var varken signerat eller daterat. HF skickade över en blankett som jag skulle använda om de blev påstridiga att vi skulle betala. På den står det att vad de håller på med är olagligt!!!! Det är därför de inte törs sätta ut datum och att någon skriver under. Så, att leva i "amerikat" är tufft många gånger. Mycket har vi lärt oss den hårda vägen. Jag har blivit oerhört misstänksam. Tror inte på någon/något. Min "svenskhet" håller på att försvinna. Det gäller att hugga först och kanske eventuellt rätta till om något inte var som man trodde. Det är lite av stuket "skjut först och fråga sedan". Min filosofi har blivit att personer måste bevisa för mig att jag kan lita på dem. Så Gunsan, min AC, skorpan, gör sig mer tydlig med åren.
Klockan är nu snart åtta på kvällen och solen lyser fortfarande. Eftersom jag är rastlös så ska jag ta mig en sväng till Shoppers Drugmart. De har extrapris på lotion och så behöver jag solskydd och fler biljetter till tunnelbanan.
Take it easy our there!

Friday, May 22, 2009


Nu förstår jag varför jag hade så bra värden under min cellgiftsbehandling. Efter ha läst denna artikel "33 of the healthiest foods on earth" så står ALLT helt klart.
Vi har fortsatt att äta av denna mat och kommer att fortsätta så livet ut.....
Smaklig Måltid!
Om du någon gång ser denna loggo, eller någon som vill sälja på dig något från detta företag SÅ VAR PÅ DIN VAKT!!!! Vad du än gör, lyssna inte ens på vad de har att säga. Vi är brända av detta korrupta företag. Jag tänker ta kontakt med motsvarande "Konsumentverket" för företag. DETTA FÖRETAG ÄR DE STÖRSTA BEDRAGARNA SOM GÅR I ETT PAR SKOR!


Efter ha kämpat ETT år med dem har de tillslut insett att de överfakturerat oss. Som kompensation erbjuder de oss pappersrullar istället för pengarna de är skyldiga oss. Vad säger man? Vi vill ha pengarna. De hade t o m mage och skriva att om vi inte tog rullarna så skulle det ta upp till 30 dagar innan checken kom.
Säger bara en sak FY F-N FÖR DETTA FÖRETAG! STORA SKURKAR ÄR VAD DE ÄR.


Thursday, May 21, 2009

En gång i månaden så har vi något som kallas "Säkerhetsmöte" på företaget Stock. Idag hade vi ett. Vad som förvånar mig varje gång är hur vuxna människor beter sig. Det brukar vara ett par föreläsningar om något som har hänt den senaste månaden. Idag handlade det om hur man ska försöka undvika kollisioner med efterföljande skriftliga frågor om vad föreläsningen handlat om. Men nu har det visat sig, enligt styrelsen, att en del inte kan följa en föreläsning och sedan svara på frågorna! Vad händer då? Jo, då gör man som i lekskolan, alla svarar på frågorna i KÖR! VA!? Jag lovar att det var som att sitta bland en bunch of monkeys (no offence monkeys). Ljudnivån gick så högt att jag var tvungen att hålla för mina öron. Jag och Ozzy konstaterade redan vid det första "Säkerhetsmötet" att detta inte bådar gott. Av de cirka 200 förarna som var där så kanske 50 har varit på en föreläsning tidigare i sitt liv. Ibland undrar man var man hamnat...

Senare samma förmiddag så hade jag tid för att tvätta min buss. Passade då på att gå in och snacka lite med dem på kontoret. Man får alltid höra något nytt. Bl a så finns det inte något förtroende för hon som är chef. Killen vi hade förut slutade p g a familjeskäl. Erkännas ska att hon har absolut ingen karisma. Och på våra möten får hon aldrig tyst på mötesdeltagarna. Bara att hoppas att vi får en ny. Hon har lagt till en massa trassel för oss förare som vi inte behöver. Förut kunde vi ta bussen och handla på vägen hem, inte nu längre. Men som alltid, det finns genvägar. Man säger att man "bara" ska stanna för ett par liter mjölk och hur lång kön är och hur lång tid det tar det kan ju inte vi rå för eller hur?

Det är tur att jag har mina elever, det är dom som gör att jag trivs med jobbet.

Wednesday, May 20, 2009


Tre sådana här har vi fått i vår lägenhet idag, plus en annan snygg lampa i matrummet och en ny i köket. Tyvärr måste det ha blivit en miss eftersom de inte bytte ut lampan som finns i badrummet. Den är hur ugly som helst. Ska ta en pratstund med vår vaktmästare imorgon om jag träffar på henne.
Något annat vi fått "smaka" på idag är värme. Hua, vi är ju inte riktigt vana ännu till skillnad mot Kalifornien där de hade 40 grader härom dagen. Imorgon blir det 34 pinnar på plus-sidan. Har tagit fram kortbyxor och toppar. Det går åt två om dagen när det är så här varmt. Fördelen är väl då att man kan smaska en glass eller en iskaffe utan större dåligt samvete, "det är ju så varmt" *fniss*.

Sunday, May 17, 2009



Gör dig själv lycklig!

Påminn dig själv om vilka framsteg du gjort. Även om det hände för mycket länge sedan. Genom att du kommer ihåg det så stärks självförtroendet.

Lyssna till, titta på och läs positiva saker. Som känt är så blir man ju inte fit av skräp mat och en konstant diet av negativitet bygger inte upp en bra självkänsla och självförtroende.

Se din framtid som en succe story. Framgångsrika människor visualiserar sin framgång.

Ta motgångar med jämnmod. Ta dem som en lärningsprocess - du har nu lärt dig att göra si eller så fungerade inte.

Ta tag i saker och låt dem inte gro!

Läs mer på www.KevinEikenberry.com


Läste imorse innan jag stack till jobbet om något som vi kvinnor har vetat i år tusenden.
Männens immunförsvar ÄR mycket sämre än kvinnors! Så det var ingen överraskning direkt.
Börja räkna hur ofta gubben är sjuk, allt från en kråka i näsan till att ligga på soffan och beklaga sig. Och för att inte tala om när den riktiga flunsan sätter in, då vill vi (kvinnor) inte ens vara i dess närhet.
Detta tips kommer från Gunsan, hon skriver;
Av en "handelse" ramlade jag in pa Folkets Kassas hemsida.Laste en artikel i AF om Erik Ward som jobbat som Forsakringskassans jurist i 33 ar men hoppat av for han tycker att FKs regler ar for harda, sa nu hjalper han folk som har problem med FK istallet!!
De har hjalper manniskor i nod - som inte langre uppbar nan form av ersattning, som star utanfor samhallet.Den som ar sjuk, inte kan arbeta och fa ihop till hyra,mediciner mm kan fa hjalp har.Foretag och privatpersoner kan stodja denna verksamhet! Kanske bara ge ett litet, litet bidrag om du kan....
De redovisar oppet sin verksamhet...Hjalp till att sprid detta - maila, satt ut pa din blogg. Det har kan hjalpa nan som inte ser nan utvag langre!
De som inte ser den dar utvagen langre, blir i Sverige fler och fler och myndigeterna tar inte langre ansvar utan har tagit helt och hallet bort den svenska tryggheten for manga, manga individer.http://www.folketskassa.se/Var med du ocksa och skapa Ringar Pa Vattnet!

Thursday, May 14, 2009

Jag hittade 10, hur många hittar du?

Wednesday, May 13, 2009

It´s not that we have a short time to live, but that we waste a lot of it.

Monday, May 11, 2009


Jaha, då var vi där. Fel kön - giltigt skäl för abort!! Vad tycker du? Min åsikt är följande, VI ÄR ALLA MÄNNISKOR.
Såg en dokumentär på TV:n för några veckor sedan om just, fel kön. Den handlade om hur kvinnor gör abort av flickor pga samhällstrycket i sina länder. De länder dokumentären handlade om var Indien och Kina, den här gången. Bara i Indien har 10 miljoner flickor dödats, antingen via abort eller direkt vid födseln de senaste 20 åren. Enligt UNICEF, en rapport från 2006, så "försvinner" 7000 flickor dagligen i Indien. I Kina är det inte ett dugg bättre. Självklart är detta bara toppen på ett isberg.
Rapportteamet reste runt i landsbyggden och såg vad detta ställt till med. I många byar FANNS HELT ENKELT INGA KVINNOR!!! De var utrotade....... Männen förbannade sina anhöriga som ställt till att de inte kunde gifta sig. De kvinnor som fanns "kostade" oerhörda summor. De var ju tvugna att betala för att gifta sig med en kvinna. Mot "normalt", då kvinnans föräldrar betalar. Och just det är en av de största orsakerna till att flickfoster/flickor dödas. Flickorna dödas med att hälla sand i munnen och i näsborrarna när hon tar sitt första andetag så att hon kvävs. De begraver dem levande i urnor med tobak i munnen eller hänger dem upp och ned för att torkas!
Bara här i Kanada har vi sett på nära håll vad detta har ställt till med. För drygt tre månader sedan var det en ung kvinna som blev dödad av sin svärfar eftersom hennes föräldrar i Indien inte betalade mer. Ett annat exempel är en snubbe som vi känner, han har gift sig tre gånger med anledning av att han vill komma åt kvinnans familjs pengar. Det finns t o m byråer i Indien där de agerar som matchmaker till snubbar i bl a Kanada. I mina ögon är det inte annat än människohandel. I Indien är det lika vanligt med ultraljudsmottagningar som man har Tim Hortons (café) här, m a o i varje större korsning. Till saken hör också att de är illigala. Det finns samhällen där EN kvinna är tvungen att gifta sig med t ex fyra bröder som turas om, den femte dagen tar svärfar över.
Jag har träffat indiska kvinnor som far illa, mycket illa. De vågar inte gå till polisen för då tar de från henne sina barn och de vågar många gånger helt enkelt inte för deras män eller svärföräldrar.
När en av våra vänner väntade barn, de fick tvillingar, talade de helt enkelt inte om vilket kön deras barn hade på det sjukhuset hon tillhörde. Varför? Jo befolkningen i det upptagningsområdet kom mesta dels från Indien/Kina och när de fick reda på att det var en flicka så ville de ha abort. Men se, nu går inte det här i Kanada. Man gör inte abort p g a KÖN! Alla har nämligen lika värde.
Usch vad jag är besviken på Sveriges socialstyrelse!!!! Skulle gärna vilja läsa vad de skrev och på vilka grunder de har kommit fram till detta. För en sak är säker, det kommer att få konsekvenser sanna mina ord.

Sunday, May 10, 2009


Man tror ju i sin enfald att diamanter är mer värda än själva guldet i t ex ringen. Men ack, så är det inte! Har fått det bevisat två gånger denna helg. Igår lördag kom en gammal kund till oss och berättade att hon ville sälja sin avlidna systers guldringar. Var ring hade 0.60 carat i värde, men hon skulle inte få mer än $85 till $90 (mellan 560 till 600 sek) för båda ringarna. I hennes enfald, som jag, så sa hon, "men diamanterna då?". Inte VÄRDA NÅGOT fick hon som svar!!! Det är enbart guldet och inget annat. Samma sak hände idag. En annan kund kom och var mäkta arg/besviken att hon inte skulle få ut mer för sina guldringar. Vi köpte i alla fall silvret hon hade. Men där ser man, diamanter har inget "värde" när man vill sälja tillbaka dem. Slutsats, se till att din nästa ring består av mer guld än diamanter!!!

Att världen blir mindre och mindre blir bevisat för varje dag. Igår så expiderar jag en kund, en mycket trevlig kvinna, ungefär min ålder. Hon köper ett par örhängen som jag har gjort, utkarvad pärlemor i form av ett löv, mycket fint hänge. Hur som helst så pratar vi på och plötsligt så säger hon "du är svensk va?", på svenska. Gissa en som blir paff!!! För första gången på alla dessa år så är det någon som "hör" att jag är svensk.
Det visar sig att hon varit gift med en svensk i 15 år och spenderat tre månader varje år i Skattungbyn. När hon pratade så hade hon t o m Orsadialekt! Plötsligt så blev det väldigt svensk i vår lilla affär. Ozzy kom helt av sig. Han sa till henne att hon pratade bättre svenska än honom numera. Hon berättade att hon t o m drömmer på svenska fortfarande och att hon också har svenska vänner. De var numera skilda men hade fortfarande god kontakt. Så där ser man, man vet aldrig vad som dyker upp framför disken.

Friday, May 8, 2009


FÖR DIG SOM VILL HA LITE ALTERNATIVA NYHETER REKOMMENDERAS FÖLJANDE WEBSITER
OCH

Villageofjoy är en riktigt kul sida, tilltalar allas smakriktningar. Rense är politisk, lite om vad som pågår bakom de "neddragna" gardinerna. Sådant som aldrig nämns i de sk nyheterna. Just nu är det självklart mycket om världsekonomin.

Thursday, May 7, 2009



Mr Hawkings sa en gång:

"Varför söka efter intelligent liv i universum, när vi

först måste hitta det här på denna planet."

Det blev ingen Chanel, men väl en Alfred Sung. Har letat länge länge efter en shysst handväska. Efter att hämtat lönelappen gick jag in i en av Woodbines väskaffärer. (Mona, där du hittade din). Det fanns några som jag gillade men fortfarande var det ingen som sa "den här!".
Lite besviken går jag ut och in på Bulk, handlar det jag ska, bl a nötter och tea. Tar en sista runda in på Zellers innan jag går ut till bussen. Ser att de också har en väskavdelning, tar en runda och hittar "min" väska. Såg priset och var påväg att hänga tillbaka den. Men, resonerar med mig själv och kommer fram till att det är en investering. Tar väskan och går till kassan, väntar på att den höga siffran ska visa sig i displayen men till min förvåning är det 50% rabatt!!! Behöver jag nämna en som blev oerhört glad? Så nu har jag äntligen en ny handväska.
Imorgon bär det av till Dr Tham igen. Mina svullna fotleder har inte gett sig och jag har minst lika ont som i måndags. Normalt så ska det värsta har gett sig om man fått anti-inflammations medikamenter. Googlar namnet på medicinen jag fått och det visar sig att den är bra för personer som har ledgångsreumatism! Medicinen ska ge lindring vid ledvärk, svullna leder och stelhet. Vad jag har är INTE reumatism. Har ätit denna medicin sedan i måndags och känner absolut ingen skillnad. Börjar bli urtrött på att inte kunna röra mig som jag brukar. Kan inte gå i trapporna ens och allra minst ta min middagspromenad. Så imorgon är det en annan som är på krigsstigen hos tant doktorn.

Tuesday, May 5, 2009


Om man nu ska lägga sig i debatten som pågår i Sverige om att sälja ut Apoteket till stora och medelstora köpare säger jag bara snart kan Sveriges medborgare se sig i himlen efter sina högkostnadkort! Det kanske går ett, kanske två år innan det börjar gnisslas bland de nya ägarna. Det kommer helt enkelt inte att vara lönsamt i deras ögon. Säkerligen så kommer det att bli samma system som här i Kanada. ROVDRIFT på oss kunder. Om man inte har särskilda förmåner hos sin arbetsgivare, och då måste man arbeta heltid, så betalar man fullt ut vad alla medikamenter kostar. Plus, en s k administrationsavgift. Den varierar beroende på hur nära ett sjukhus eller en läkarmottagning "apoteket" ligger. För egen del har jag varit tvungen av olika anledningar nyttjat deras "service" under de senaste fyra åren. Under denna tid har jag sett att adminavgiften har gått upp 200%. Exempel, om medikamenterna kostar $20 så läggs adminavgiften till som kan vara allt från (minimum) $8.94 till $15.99. Det har hänt i mitt fall att medicinen har varit billigare än avgiften! Det kommer att sluta med att, som här, folk som inte har råd med de "riktiga" medicinerna söker sig till de genmanupulerade vilka är betydligt billigare. Och vad som händer i kroppen visar framtiden.
Vad jag sett i en lista så är det ett apotek i Ludvika som säljs och tre i Borlänge. De nya köparna ska vara fullvärdiga konkurrenter till Apotekt AB som blir kvar. Det är 466 av 946 apotek som berörs i hela landet. På förslag är att 150 apotek ska tas över av ett statligt småföretagbolag som erbjuds majoritetsägande.
Det här har jag väntat på länge länge..... Roxette ska återförensas! De spelas väldigt ofta på radion här, och när man berättar att det är ett svenskt band blir de förvånade. Tänk vilka underbara musiker vårt lilla land Sverige har producerat. Det är inte bara idrott.
YES!!!!
Efter ha varit en av många många tusen människor som skrivit på protestlistor känns denna dag som en STOR seger.
EU har stoppat import av alla produkter från sälar från Kanada. De gör ett undantag, och det är produkter som har gjorts av Inuit, alltså urbefolkningen i norr.
Inom EU är Grönland och Finland undantagna av beslutet.
Kanada är oerhört arga på vad EU "ställt till med". De hotar med att gå till den Internationella handels kammaren för att få detta beslut hävt.
Om det, motförmodan, skulle vara någon som fortfarande tycker att beslutet i EU är fel, ta en titt på den här videon. VARNING DOCK, OERHÖRT GRAFISKA BILDER!!!!



Commercial Break.....
Om du prompt måste köpa stora, trendiga märken - köp Revlon!De testar INTE på djur!!!Här är en namninsamling mot The Body Shop och L'Oreals oetiska djurförsök: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=936 Ja - du läser rätt - Body Shop!
Läs mer genom att klicka på länken. Revlon brukade ocksa testa på djur, men har lyssnat på sina konsumenter som inte vill att de fortsätter med det. Slutsats - Det går att göra nåt!!!!!!
Var med o förändra världen - Skriv Under!!!

Sunday, May 3, 2009


Dags att göra någonting nu, mat t ex. Man blir ju sittandes framför denna skärm i timmar, som nu. Erkännas, har setat här i fem och halv timme om en minut. Stänger av en stund, men jag kommer tillbaka senare.
Have a nice day!
Okay, lite förklaring till mina alster. Skrolla ned i höger kolumn så ser du dem.
Första bilden upp ifrån består av sodalit och silver"tunnor". Det är 46 cm långt med en förlängningskedja på 2 1/5 cm.
Sodalit är en fin meditationssten, stärker och stabiliserar intellektet och är därför särskilt bra för överkänsliga personer. Den balanserar ämnesomsättningskörtlarna och stärker lymfsystemet.
Andra bilden består av hammrade ovala silverlänkar. Den längsta når 56cm och den kortare 51cm. Mycket snyggt till en vit skjorta eller top.
Tredje bilden, ametist klimpar med silver kulor emellan. Längden är 46 cm med en förlängningskedja på 2 1/5 cm.
Ametist är en andlig sten - en sten för frid. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Den avlägsnar skuldkänslor och självbedrägeri. Ametisten skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt och låta universums krafter leda din väg.

Är det så att du är intresserad av något av mina alster så skriv en "kommentar" så tar vi det från där.

NAMNASTE

Snälla vän! Skicka all ljus och healing till Frida! Hon genomgår för tillfället en mycket jobbig cellgiftsbehandling.
Bilden på henne är några år. Hon är nu en ung kvinna som är tvungen att tillfälligt avbryta sina studier till läkare för att själv genomgå något ingen vill genomgå, en cancerbehandling.
I din meditationstund eller bön, skicka ljus och healing till denna unga vackra kvinna.
PLEASE!
Oops, tiden bara rinner iväg. Ser att jag inte har skrivit ETT enda litet inlägg på över en vecka. Så det kanske inte har hänt något då? Eller man har haft andra saker att göra än att sitta framför denna skärm. Både och faktiskt.
Skulle ha skrivit lite mer om mina inlagda alster som finns i den högra kolumnen om du skrollar ner, det kommer idag, LOVAR.
Det som tagit väldigt mycket energi av mig denna vecka är två överansträngda anklar. Det är inte min fot i fotot, den är lånad från photobucket.com.

Köpte ett par nya joggingskor som inte hade tillräckligt med "studsmotstånd" i innersulan. Så när jag började med mina hopp och jogging så gick det åt pipers. Efter drygt två veckor på gymmet hade jag så ont att nu kan jag knappt gå. Tur att jag kan köra min buss i alla fall. Imorgon, måndag bär det iväg till Dr Tham. Vet att jag får bannor av henne, dels för att jag inte har varit där på min årliga kontroll av hälsan och sedan att jag skulle ha tänkt mig för gällande skorna. Men men, det är sådant man får ta. Hoppas bara hon ger mig något som häver inflammationen. Dr Tham är nämligen inte så pigg på att skriva ut medicin överhuvudtaget om hon anser att man är frisk för övrigt.
Det positiva den här veckan, finns flera positiva saker, men den mest positiva var väl att jag fick min skatteåterbäring! Ytterligare en slant till reskassan.

Idag söndag blir det att försöka sitta still så mycket som möjligt, vilket jag har mycket svårt att göra. Har tänkt mig att fixa några presenter till släkten och då krävs det att jag sitter på ett ställe och inte springer runt. Men nog skulle det behövas dammsugas och dammas av............. Får se hur fötterna är senare i eftermiddag......