Saturday, January 31, 2009

Cute, eh?

Just sooooo cute!


Hur i hela världen kan Sverige ställa upp på nåt sådant???
Läs själv i Aftonbladets artikel vad Pierre Schori säger - http://www.aftonbladet.se/kultur/article4269132.ab
Så, hur man än vänder och vrider på denna tanke, så är vi svenskar medskyldiga till dödandet på Gaza!
Det är ju som om Sverige tar Israels sida i denna meningslösa slakteriverksamhet!
Usch,vad jag skäms.......
Upphör genast!


Okay mina vänner! Om ni vill se vilka typer som finns i ert bostadsområde så gå in på följande website
Där finns det bl a bilder på folk som har gett sig på barn.

Friday, January 30, 2009


MATRIX!!!!! Vi lever redan i den. Vad är det som är den "riktiga" verkligheten?
Efter att ha läst en artikel i Aftonbladet idag så är det definitivt konstaterat. Läs själv http://www.aftonbladet.se/kultur/article4293502.ab Och du som inte har sett filmen Matrix del 1, gör det. Jag har sett den fyra gånger och blir lika fascinerad varje gång.
Ja, jag vet att allt som skrivs, sägs och söks etc "kollas".
Vi tror vi är fria.............. är vi?


Etna blev 13 år i måndags. Pratade med mamma idag och hon sa att de hade haft "födelsekalas" för Etna. Massor av godis hade det blivit. Inget torrfoder i form av kulor den dagen. Kunde inte låta bli och retas med mamma och säga att hon nog ville ha varje dag som en födelsedag. Svaret, det har hon nog *skratt*. Syrran hade varit om idag och klippt klorna på Etna. Hon hade då sagt att hundkorgen börjar bli liten, m a o, hon börjar bli lite väl rund. Mammas svar, hon har en större korg en våning upp, alltså mammas säng. Summa sumarum, mamma älskar verkligen denna lilla hund, vem gör inte det. Det är väldigt svårt att motstå hennes bedjande ögon må du tro.

Mamma har blivit dagmatte också till lilla Dessi. Det är Marielles hund. Marielle jobbar på Romme Alpin just nu vilket verkligen passar henne!

Idag har det varit en ganska jobbig dag. Så oerhört med trafik. Och snön, som nu är en meter och 30 centimeter, gör att många gator har blivit mer eller mindre enkelriktade. Det är inte lätt att ta sig fram med en skolbuss, särskilt inte när alla tror att man ska stanna för dem. Att dessutom fler och fler talar i sina mobiltelefoner medans de kör i snömodden och tror att det är sommarväglag gör att jag vill ha en LAG som FÖRBJUDER ALLA att prata i mobiltelefoner medans de kör. Nu är det i alla fall enligt lag förbjudet att röka i bilar med barn som passagerare.

Det är fredag och imorgon är det dags för vår lilla silver affär. Ser fram emot att träffa lite affärsbekanta. Jobbade bara lördag eftermiddag förra veckan.

Take it easy where ever you are!

Wednesday, January 28, 2009

Himmelen har fått en till liten ängel. Hon blev bara två år. Hennes mamma och pojkvän misshandlade henne till döds. Mamman träffade den stora kärleken via nätet vilket blev den lilla flickans död.

Tuesday, January 27, 2009

Nu Ann så kanske du förstår vad jag menar, hahahahahaha.....
Detta ser jag bokstavligen överallt!

Sunday, January 25, 2009


2009 Year of the Earth Ox
Chinese New Year Day is January 26, 2009

The grounded, rational, earth influence of the Ox may bring good fortune to troubled economic times but only with a sustained, well planned effort. The Ox influence brings an aversion to risky credit and quick answers that are not well conceived. The Ox year brings success only through discipline and through hard work.

It is believed that what happens the first day of the year may decide events for the coming year. Everyone should take care to say and do the right things and think good thoughts.

Happy New Year...."Gung Hay Fat Choy!"

Saturday, January 24, 2009


just want to tell you, I LOVE MY SISTERS

Friday, January 23, 2009


Den här tjusiga fågeln, en hök, såg jag i morse när jag hade precis plockat upp min första elev. Den satt och smaskade på sitt byte.
Man blir ödmjuk inför naturens under. Att dessa fåglar har helt anpassat sig till storstadslivet.

Thursday, January 22, 2009


Ett skräckslaget lejon från det enda zoo som fanns i Gaza. Det finns bara detta lejon, två älgar och en vildkatt kvar av det som en gång var en utflykt för barnen. Det finns inga parker i Gaza nämligen. Vad som nu kommer att hända vet ingen.
Men fy sjutton vad jag lider med dessa djur!!!! Utan mat och vatten i tre veckor. Är det underligt att lejonet har gjort utfall mot allt och alla? När kriget pågick som värst har den här stackarn gömt sig inne på toaletten på kontoret. Och för att inte tala om alla andra djur som också hade ett helvete.

Detta är Jerry Forsman från Ludvika.
Har sett detta förut men då gjordes det som ett mandomsprov i en indianstam. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad stammen hette.
Har sett fler bilder av Jerry när han utför "krokupphängning".

YES!!!!!
har biljetterna i handen nu!

Tuesday, January 20, 2009


USA har fått en ny president, (världen också kanske??!) Mr Barack Hussain Obama!
En oerhört stor händelse. Såg på TV när han tog sin ed. 4 miljoner människor var där och bevittnade denna historiska händelse.
God Bless him and his family.

Monday, January 19, 2009

Det var meningen att jag skulle få mina biljetter idag, men icke sa nicke. Klev in på resebyrån med ett brett leende i hopp om att få de efterlängtade biljetterna i handen. Nej, de har inte kommit ännu, de ringde idag och sa att de kommer imorgon blev italienarens svar. Okay, kan inte komma imorgon, kanske på eventuellt på torsdag senast fredag blev mitt svar.
Så jag var lite besviken självklart. Men så flög en liten "djävul" i mig. Jag gick in på en annan resbyrå vid samma plaza för att höra vad det skulle kosta hos dem. Jo det skulle gå på $1135 per person, jag har betalt knappt $1000. Bad damen kolla med KLM som vi annars brukar åka med, en wopping $1565 var!!!!!!! What!? Det är ju rena rama rånet. Inte undra på att min reseagent reagerade som han gjorde, att det var så oerhört billigt jämfört med andra bolag. Så mina vänner om ni tänker ut och flyga reguljärt, flyg med Islandicair.

Saturday, January 17, 2009




EN AV MINA ALLRA BÄSTA VÄNNER,
MONA,
FYLLER ÅR PÅ MÅNDAG.
STORT GRATTIS MIN VÄN PÅ DIN
FÖDELSEDAG!!!
Bilden är tagen i tunneln under Niagara Falls när Mona var på besök hos mig.
Ett paket kommer med posten.........

Wednesday, January 14, 2009


Jag har tagit bort mitt inlägg med fotot av huvudet på ett barn. Anledningen är att jag ser dessa bilder dagligen via nätet. Orkar inte se det också i min blogg. Men samtidigt så får vi inte förringa dessa barn som far illa i krig. Bilden var från det pågående kriget i Gaza. Min svägerska har lagt ut ett helt bibliotek av dessa bilder i sin Facebook. När jag tittade på dessa så kom tårarna. Kan bara tänka mig bara hur föräldrarna känner sig. Tänk dig att du måste, bokstavligen, plocka ihop kroppsdelarna av ditt barn innan en begravning kan ske. Oftast hittas inte alla delar.
Jag hoppas att detta får ett slut snart, och att alla inblandade parter tar sitt förnuft till fånga. Ingen vill ha en till generation att växa upp med hat och trauma, eller hur?

Tuesday, January 13, 2009


Den här vyn intar vi den 28 juni i år!!! Gúben åker tillbaka den 10 juli. Jag stannar tills den 30 juli.

Sunday, January 11, 2009


JA DU LINDA, SNART ÄR DU RIKTIGT GUL OCH BLÅ!!!
HÅLLER BÅDA TUMMARNA. LYCKA TILL PÅ FREDAG NÄR DU FÅR DIN UNIFORM. DU HAR GJORT DET SÅÅÅÅÅ BRA, JAG ÄR SÅÅÅÅÅ STOLT!
LOVE YOU,
MOSTER

MIN ÄLSKADE MAMMA MED SITT YNGSTA BARNBARNS BARN NELLY.

Friday, January 9, 2009


Ja visst är det så. Livet är full av överraskningar, som härom dagen när jag är in för att tanka min buss.
Står i kön för att betala, well, de har ett kort redan där för vårt bolag Stock, vi behöver bara slå in koden på pinpaden. Så plötsligt börjar ägarna prata med varandra på koreanska, mannen säger åt mig när jag är klar "ett ögonblick, jag har en sak till dig". Jaha, okay, står där och väntar medans andra kunder blir servade. Mannen kommer sedan runt disken med en påse, innehållande, vad jag tror då, en chokladask. Jag tackar självklart och hela den eftermiddagen känner jag mig upprymd. Jag har inte gjort något speciellt jämtemot dem mer än att alltid ha ett vänligt ord till dem och småpratat lite, så där som man gör när man ser varandra mest varje dag.
Kommer hem på kvällen och berättar för Ozzy vad som hänt vid macken, han blir mycket förvånad. Vi öppnar "chokladasken", det är fem olika sorters kakor. Alltså fem olika förpackningar. ÅÅÅÅHHHHH gissa om de är goda!!!!!!!!!! De godaste kakor jag ätit på år och dagar. De heter Premium Biscuits Swiss Delice. Måste försöka få tag i dem, om inte annat så får jag väl fråga mackägarna.
Mer som hänt den här veckan är väl att jag börjar fundera hur folk är funtade som fortfarande cyklar i snöstorm. Ja, i Sverige kan jag förstå, för där finns cykelbanor, men här, det är rena rama självmordet. Den här veckan har två cyklister förorsakat total trafikkaos. Senast idag så var det en nisse som tog upp ett HELT körfält för sig själv, i värsta ruschen. Han fick en massa tutningar på sig, men som alla andra, "vem bryr sig, bara JAG kommer fram, hänsyn?! Det får andra stå för." Sanningen och sägas så vågar jag inte ens tänka på att ta mig ut i den här trafiken på cykel.
På vägen hem idag så var jag in och kikade på biljetter till Sverige för oss båda. Jag bad min "italienare" titta på Icelandair. Och gissa, t o m han blev förvånad över priserna. Vi kom över varsin biljett till ett mycket fördelaktigt pris av $935. Mycket billigt i jämförelse med vad de andra bolagen tar. Vår resa, som det ser ut i skrivande stund, blir från den 28 juni till den 16 juli. Skulle vilja stanna längre, men vi har ju affären, kan inte ha den stängd allt för länge. Men vem vet, min älskade make kanske tycker att jag ska stanna två veckor till. Är det någon som kan försöka få honom till att pressa mig att stanna någon vecka till *fniss*.
Nu är det fredag kväll och jag har tagit ett skönt bad och varvar ner med ett glas fenneltea, gott Gunsan, du skulle prova...... ska slöa lite framför dumburken och sedan blir det bingen tills klockan ringer igen kvart i sex på morgonen.
Take it easy out there, I am ..........

Tuesday, January 6, 2009


OCH JAG HAR BESTÄMT ETT MÖTE IKVÄLL. IMORGON HAR MAN ONT DET VET JAG REDAN NU. MEN VA DÅ! KÄNSLAN MED "LOVERBOY" ÄR ALLTID NÅGOT SPECIELLT, MUMA....

Monday, January 5, 2009


Hello, anybody out there?!


Det damp ned något snyggt i lådan vid lunchtiden idag.
Se bilden av min älskade Guddotter Pauline. Det låg ett handskrivet kort tillsammas med hennes foto också. Det var nog bland det gulligaste vi fått på många många år. Det värmde gott i hjärtat. Och naturligtvis kom flera tårar, man är ju så känslomässig.
Din bild Pauline står redan på plats så jag ser dig varje dag när jag sitter i min soffhörna.
Stora pussen och kramen från en stolt bonus "farmor".

Back to school!!!
Ja då är man tillbaka i det normala livet igen, dvs sju dagar-i-veckan-skiften. Det nya skolåret började inte som man hade hoppats. Knäpper på TV:n på morgonen och hör att en lastbil har dragit ned elledningar i en av Torontos största korsningar, jag är en av de många som måste genom denna för att komma till två av mina skolor. Vad göras? Ringer upp föräldrarna till de barn det gäller och meddelar att jag kommer att komma lite senare. Flera av föräldrarna LÅG OCH SOV. Klockan var i alla fall sju. Hur som helst så mottogs det positivt att jag ringde, trots att jag väckte en del, hihihihi.........
Tog ut en annan rutt via kartan och lyckades komma endast EN minut försent. Inte illa tycker jag. Funderar nu på att ta dessa vägar i framtiden. Kan nog komma mer i tid nu när jag vet var jag ska köra, kan stå på lite nu när jag känner till gatorna.
Hemma just nu, och eftersom jag inte har kommit in i trallen ännu så tänker jag ta mig en tupplur.
Måste nämna fotot, ska kanske visa mina elever hur man åker skolbuss i Indien. Tur att man inte är "chaufför" där, phu.....
Take it easy out there! I am..........

Sunday, January 4, 2009


Det är söndag och 17 minus grader............... ett vackert vinterlandskap ligger framför vårt hus..........

Thursday, January 1, 2009

Jag har lärt mig..........


När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning.
Nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång.
Italienska skor måste vara tvåstorlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna.
Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag; livet går vidare och i morgon blir en bättre dag.
Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker: en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus.

Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer.
Jag har lärt mig att, skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv.

Jag har lärt mig, att livet ibland ger mig en andra chans.
Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna, ibland måste man också kasta tillbaka bollen.

Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut.
Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det.

Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln.
Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära.

Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig.
Talat om för en annan människa att du tycker om henne/honom och att han/hon är fantastisk, och med största sannolikhet kommer du få henne/honom att småle!
Slutligen, jag har lärt mig att tända ett ljus istället för att förbanna mörkret.
Lev i ljuset min vän!
Namnaste


GOD FORTSÄTTNING PÅ 2009 !!