Friday, October 30, 2009

HAPPY HALLOWEEN!!!



Ett gott skratt förlänger livet! Enjoy!

Thursday, October 29, 2009


I samma artikel som jag skriver om i mitt förra inlägg gick jag in på en website som handlar om den psykiska sjukvården.
Har man inte hört, sett eller upplevt den sk psykiska vården så är detta en ordentlig ögonöppnare.
Om du orkar, "klicka" på dörren och se vad som verkligen pågår inom den sk "vården". Varning då, titta inte om du vill ha kvar din illusion om att allt är bra.
Den handlar om våra medmänniskor. Helt vanliga människor på gatan eller någon inom vår egen familj. Efter att ha sett "helvetet" ser jag psykologer med helt andra ögon. Man kan undra vilka de arbetar för?
En av de absolut bästa websites jag har besökt! Döm själv,

Det enda man hör på TV och radio läser i tidningar är "det är absolut nödvändigt att du tar H1N1 vaccinet". Är det verkligen det? Tog en funderare och hittade en massa interesant på webben.
Det finns ju de som tjänar enormt stora pengar på det här. Det finns en ny "mjölkko" enligt dessa gruppen, de friska människorna. Enligt dessa bolag så föds du sjuk. Så därför behövs det vaccin som förebygger att du blir sjuk! Hur sjukt är inte det?! Exempel, HPV vaccinet, hur många tjejer har inte gått på den myten? De t o m försöker att få att cancer är ett virus!
En mycket bra artikel om det här ämnet kan läsas på den här linken.
Du kan få den översatt om du skuggar hela atikeln och trycker med höger musknapp och väljer googelöversättning.
Att körsätten är många här i Toronto bevisar detta! Den här videon ligger på YouTube med över en milles tittare. De fick tag i personen, hon ställs inför rätta den första december i år. Namnet, well, Tripta Kaushal, av indisk börd .......

Wednesday, October 28, 2009


"Sleeping Beauty" ........
Efter ha kämpat i flera nätter att få EN HEL natts sömn så börjar jag ge upp. Vi har fått grannar som inte vet vad hänsyn innebär.
Vad sägs om att grannen börjar dra möbler varje natt runt midnatt och håller sedan på ett par tre timmar. När dom har slutat så börjar den andra grannen att duscha och bada klockan fyra på morgonen. När de är klara och man precis har slumrat in så känner man hur den tredje grannen är ute på balkongen och röker!! Vi sover nämligen med öppet fönster mot balkongen. De "rökande" grannarna har också för vana att istället för att prata så skriker och svär man till sina barn allt vad man orkar.
Grannen som badar/duschar blir med jämna mellanrum misshandlad av sin pojkvän. Det är inte en natt som vi vaknat av att hon åker i golvet eller in i väggen. Hennes lille vaknar och börjar skrika naturligtvis. Vi har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra, ringa Polisen eller vad? Det blir som så att jag ska prata med vaktis om att få grannen över oss som drar möbler att sluta och grannen vägg i vägg åtminstone slutar duscha/bada fyra på morgonen. Kommer också berätta att hennes pojkvän slår henne, sedan är det upp till vaktis att göra en polisanmälan.
Det har hänt ingen ....
Flash Light är död. Det hände på Jägersro igår kväll. Det var i omstarten som
Flash Light föll och kvävde sig själv samt bröt ett framben.
Vad gjordes? De avlivade honom, gick inte att göra något annat enligt banans veterinär.
Hur länge ska detta djuplågeri pågå? Och kom inte och säg att bara trava är naturligt för en häst, för det är det inte.
Bilden är tagen från expressen efter avlivning.

Sunday, October 25, 2009


Ibland blir man ordentligt överraskad. I fredags så ringer telefonen med ett för mig okänt nummer. Tvekar först eftersom jag tror att det är någon försäljare. Lyfter försiktigt på luren för att höra om det är det vanliga, dvs en telefonsvarare som läser upp sitt meddelande. Hör inget, lägger på luren. Ringer en andra gång, ber Ozzy svara. Det är Linda!!! Usch vad jag skäms nu. Jag har blivit så fruktansvärt misstänksam mot allt och alla, tyvärr. Fick en härlig pratstund med min älskade Guddotter. Jag är så oerhört glad att de ringer och vill hålla kontakt med moster. Till saken hör att hon faktiskt ringde från sin mobil. Men nu ska det bli andra grejor, jag ska installera Skype så vi kan prata gratis! Något att rekomendera om ni vill ha fler samtal från mig. Numera så kan man ju se varandra också, om man vill.
Den andra överraskningen kom från en kund som jag kallar, Broder. Han är så oerhört lik Lars att man får gårhud. En liten skillnad då, han är svart. Han har varit en av våra trogna kunder i tio år. Nu hade han varit ute på lite semester, Korea. Med sig tillbaka har han en parfymflaska till mig av Alfred Sung "Shi" och en After Shave Tommy Hilfiger till Ozzy.Vilken härlig människa! Jag är fortfarande paff. Jag ska försöka få en bild av honom nästa gång han kommer så ska jag lägga ut den här i bloggen så kan du döma själv.
Idag har jag varit hemma och bokstavligen vänt upp och ned på lägenheten. Jag har städat non stop sedan klockan tio i morse till klockan halv åtta på kvällen. Så just nu känns det så skönt, ny duschad med papiljotter i håret *fniss*.
Ska ta ett äpple och spana lite på burken innan läggdags. Ha det gott!

Friday, October 23, 2009






NICE TRY ....
BUT IT IS A VERY BAD COVER UP!
I HAVE ALREADY SEEN IT, SURPRISED?
DONT TAKE ME FOR A FOOL, BECAUSE, YOU
MIGHT BE IN FOR A HUGE SURPRISE.

Thursday, October 22, 2009

Varför gör det så ont när man får rätt?
Ett projekt gjort av sötvattenpärlor ....

Robbie Williams.
Bilden är tagen efter en inspelning av "Arkiv X".
Han har "många" omkring sig ......
Talk to the hand!
Så känns det i vissa situationer.

Wednesday, October 21, 2009

TIME


Tid, time, tid, time i oändlighet .......
Det var ett tag sedan jag skrev någon rad här. Tiden går och jag och alla andra med den.
Har haft så mycket omkring mig så jag har helt enkelt inte orkat skriva något. Tanken har funnits, men inte orken. Har heller inte besvarat en massa e-mail som jag fått.
Innan jag fortsätter så vill jag gratta min syster Ann som fyllde i måndags. Jag ringde till hennes jobb i alla fall, så grattis än en gång kära syster!
Just nu skulle jag, borde jag, göra bokföringen för vårt lilla företag, men det tar emot. Momsen ska in nästa vecka och jag har inte gjort ett enda dugg. Ligger efter tre hela månader. Imorgon, kanske.
Vad är det då som gör att jag inte har den riktiga orken? Den frågan har jag ställt mig flera veckor nu. Har kommit fram till att inget tycks komma till skott. Jag vill så mycket men det finns ingen ork, hjälp.
Mina tankar går till min pappa som är väldigt sjuk i cancer. Rädslan att inte hinna "säga adjö" tär på mig. Är så rädd att jag inte ska hinna hem till Sverige innan det oundvikliga sker. Ringde honom idag, han blev jätte glad och jag med. Han lät bättre idag än sist jag pratade med honom. Kunde då höra hur ont han hade.
Resan till Sverige kommer att, som det ser ut idag, att ske i mars. Vi har en veckas ledigt och sedan kommer påsken strax därpå så jag kommer inte att förlora så mycket. 12 eller 13 dagar måste jag ta ledigt. Om jag nu lyckas få ledigt från jobbet förstås. Om jag får det så blir jag i Sverige nästan fyra veckor, åker tillbaka veckan efter Påsk i så fall.
Har fått mina härliga böcker om smycketillverkning, fått en massa idéer, men ingen ork. Har gjort några tafatta försök, men det har inte känts rätt. Har heller inte börjat läsa Steig Larsson. Däremot så har jag använt mitt två och halvmeters pärlhalsband! Snyggt! Först hade jag ju tänkt att jag skulle stringa om det till flera halsband, armband och örhängen, men det kommer jag inte att göra. Det är snyggt som där är.
För att hålla flåset uppe så går jag min power walk varje dag, inte helgern då, kommer hem alldelens försent för att jag ska känna mig säker på gatan. Just dessa promenader har stärkt min själ. Har upptäckt att jag tycker mer och mer om hösten. Ser hur folk pysslar i sina trädgårdar för förberedelsen för vintern och den kommande våren. Inser också att jag vill också ha ett hus igen, om inte annat just för trädgården. Det är väl inte försent?
Kanske jag skulle göra ett försök med bokföringen nu, åtminstone sortera upp papperen i månadsmapparna. Kanske spana på ett brev till de vi köper Visa/MC-tjänsten av, att vi ska säga upp deras service eftersom det inte är lönsamt för oss. Vi kommer att få "böta" eftersom vi i så fall bryter kontraktet i förtid, men det blir billigare än att ha servicen kvar tiden ut.
Ja, det blir nog så. Tekannan tjuter i köket så jag avslutar.

Tuesday, October 13, 2009

Att världen blir mindre och mindre det vet väl alla, så döm om min förvåning då jag öppnar DalarnasTidningar på nätet och få se min yngsta syster Laila!
Hon gick som målarlärlig en gång i tiden, bilden är från den tiden. Sedan dess har hon sadlat om helt. Hon arbetar numera med människor med psykiska problem.
En toppen och urgo tjej!

Wednesday, October 7, 2009


Har fått mina böcker idag från Indigo. Jag är barnsligt förtjust i böcker. Blir urglad när jag har en bok i min hand som jag aldrig har läst. Dessa fem böcker som jag beställde visade sig vara helt i min smak. Att välja böcker via internet är inte alltid lätt. Normalt så brukar man ju ta upp boken och bläddra, men det går ju inte via nätet.

Ser nu framemot att börja läsa Steig Larssons första bok och däremellan bläddra och bli inspirerad av alla möjligheter i "Beading". För att inte tala om min Chakra Bible. När jag öppnade kartongen, som kom levererad till min dörr, var det den
första boken som låg överst, tjock och tung. Tog upp den och blev stående och började läsa. Höll på att glömma fisken i ugnen. Tur att man har ett tidtagarur på spisen och att jag för en gångs skull ställt in den.
En urhärlig bok! Vad jag såg i min snabbtitt var bl a det jag har bara varit och nosat på förut.
Har tillverkat fem armband hittills idag som jag ska ta med till Mari-Ann, det kanske blir ett till som jag så i en av de böcker jag fick idag.
Nu väntar jag bara på att jag ska få mitt pärlhalsband på 2 och halv meter!
Det hoppas jag att du gör! För din egen skull .......
Oktober är Breast Cancer Awareness month.
Idag har en MYCKET stor upptäckt gjorts av forskare i British Columbia i Kanada. De har lyckats koda bröst cancerns DNA-kod! En stor seger för alla som kommer att få diagnosen bröst cancer idag och i framtiden.
Läs artikeln här nedan;
TORONTO — In a world first, Canadian scientists have decoded all three billion letters in the DNA sequence of a metastatic breast cancer tumour and identified the mutations that caused the malignancy to spread.
The landmark study by researchers at the B.C. Cancer Agency is a major step towards unravelling the mysteries of how cancer begins and what makes it move to other parts of the body.
"I never thought I would see it in my lifetime," co-principal investigator Dr. Samuel Aparicio, head of the agency's breast cancer research program, said of the ability to decode the breast tumour's DNA.
Aparicio said the DNA-mapping should help researchers develop new breast cancer treatments based on the genetic makeup of both primary and metastatic tumours.
The B.C. team sequenced the genome of a patient's original breast tumour and one that arose in her pleural cavity (between the lungs and chest wall) nine years later.
When the researchers looked at DNA in cells from the tumours, they were able to tease out 32 mutations -- or spelling mistakes -- among the three billion-letter alphabet of the genome. Only five of the mutations were present in the original tumour.
"And there were 19 of the mutations that we just didn't see (in the original tumour)," said Aparicio. "So what that told us was the tumour had evolved considerably from the primary to the eventual metastasis nine years later."
He said the discovery has big implications for the development of new cancer drugs, which may need to be designed to deal with the various genetic mutations.
"What the new approaches are leading us to now look at are can we associate mutations in the tumours with the response to drugs?"
Co-principal author Dr. Marco Marra said new-generation technology allowed the researchers to decode the breast cancer DNA in just weeks and at a fraction of what it would have cost only a few years ago.
The study is the cover story in this week's issue of the prestigious journal Nature.

Monday, October 5, 2009




Och det gjorde jag ju! Men det hjälpte föga. Har dragit på mig en släng av en pigglet, tror jag.


Eleverna har hostat och snörvlat tillika Ozzy så det är inte underligt att man fick en släng av det. På lördagen var jag halvdöd i butiken. Ville bara sova. Så fort jag satte mig så kände jag att ögonen föll ihop. Så, på söndagen stannade jag hemma och kurerade mig. Efter att ha sovit till kvart i åtta gick jag upp och käkade frukost. Låg i soffan och slötittade på en film. Ringde till mamma och pratade med henne i två timmar (!). Vi kan prata *fniss*.
Efter det så intog jag lunch, sallad med fetaost och bröd, mums. Som efterrätt tog jag en äkta turnover med äpplen och ett glas varm mjölk.
Tog sedan tag i en låda som jag samlar alla brev och vykort i. Blev sittandes i någon timme. Läste mer eller mindre alla brev och kort. Ett brev som jag fick från Marie för drygt 1 1/2 år sedan hade en del tänkvärda citat.

"Religion är till för dem som är rädda för helvetet,
andlighet är för oss som varit där och vänt"


"Sök, kamrat vid vägen,
sök långt bortom stjärnornas glans.
Men minns att det mål du söker
finns inom dig själv någonstans".

Det sista citatet är skrivet av en tungt belastad kille.

Jag är väldigt rädd om mina brev och kort. Att det har blivit en hel del under åren bevisar mina lådor. Det är något speciellt med ett brev/kort. Synd bara att numera skickar man bara iväg födelsedagskort. Jag försöker i alla fall då att välja med omsorg. Köper gärna kort som är handgjord.
Efter den lådan så blev det min lilla "verkstad". Städade den ordentligt så jag har full koll på vad jag har och inte. Att det var en mening med det fick jag som bevis idag. Mari-Ann från Stock ringer och vill har mer av mina armband. Så på fredag ska jag ta med mig lite mer av mina alster. Fick en bestämd "order" att inte visa någon annan innan hon sett dem. Skrattade och sa att det var nog bara hon som var den största intressenten.
Nej nu är klockan halv tio på kvällen, ska ta en dusch och sedan slötitta lite på burken.
Natti natti ...................

Friday, October 2, 2009


Har shoppat lite mer på nätet. Var in på Indigo och gjorde en beställning på fem böcker, bl a Steig Larssons första bok. Ska bli spännande och se om jag också blir en fantast.
Andra böcker jag köpte var om smycketillverkning. Förutom Steigs bok så ser jag framemot "Chakra Bible". En stor och tung bok om chakran, får se vad som kommer ur den såsmåning om, smycken antar jag om jag känner mig själv rätt.
Nej nu ska jag ta lite helg, alltså förbereda inför jobbet imorgon i vår lilla affär. Har en beställning som jag måste fixa innan jag tar mitt glas vin för det är jag värd.
Ha en trevlig helg och take it easy out there!
Jag har precis handlat på The Shoppingchannel.
Ett pärlhalsband som mäter 100 inch, ungefär 250 cm.
Har tänkt stringa om det till fler halsband, armband och örhängen för
att sälja. Det blev billigare att handla på TSC än hos grossisten.
Ibland gör man kap, vilket är så kul.
Ska shoppa lite till, nu blir det böcker på Indigo.

Ja då var det fredag igen. Veckan är slut när det gäller skolbuss. Det går fort, har redan kört i fyra veckor. Snart är det jullov.
De sista dagarna har vi gått och funderat om vi ska byta telefonbolag. Det har stått mellan Bell och Rogers. Har gjort en ordentlig undersökning av båda bolagen.
Fick ett erbjudande från Bell som lät för bra för att vara sann. Och det var det såklart.
Gick in på Bells website för att jämföra priser. De har börjat med något som heter "live chat" där man får direktkontakt med en försäljare. Första gången jag var på besök på deras sida så fick jag de svar jag var intresserad av. Men andra gången! Är det någon som undrar var alla jobb tar vägen inom telefoni och data? Jo de skickas till framför allt INDIEN. Chattaren den här gången på Bell var från Indien!!!!! Jag blev misstänksam när han började fråga om väldigt självklara saker i vår stad Toronto så jag frågade helt enkelt "var sitter du?", fick svaret I INDIEN! Så nu vet du varför det blir mer och mer arbetslöshet inom serviceyrken, de hamnar i Indien.
Nu visade det sig, via min egen undersökning på nätet, att Bell har inte internettrafiken i vår byggnad, endast till våning tre och vi bor på femte. När jag sedan började och räkna ihop vad det skulle kosta så föll i alla fall fördelen till Rogers som vi haft i flera år. Bell blev drygt $75 dyrare per månad. Vi har nu bundelup med Rogers på två år, vilket ger oss 10% på telefon, internet och teven.

Monex, en annan följetong på min blogg. I maj i år så blev det klart efter många om och men att de hade överfakturerat oss. Idag, 129 dagar senare och en herrans massa mailande, har vi fått vår cheque, med expresspost. I maj så "erkänner" de att de har "gjort ett litet misstag" som kommer att korrigeras. Jodå, det blev en liten korrigering med att de inte forsatte att fakurera oss beloppet. Nästa mail erbjuds vi pappersrullar till vår maskin som kompensation!! Om vi inte godtog det så skulle det ta upp till 40 dagar att processa en cheque. Jag skrev, "pls, skicka en cheque". Dagarna gick, ingen cheque. Juli är vi i Sverige, när jag kommer hem, ingen cheque i lådan. Nu blir jag riktigt pissed. Skriver ett mail och undrar var våra pengar är? Får samma svar, rullar och 40 dagar. Blir än mer pissed och talar mer i klarspråk vilket skit företag de är och hur de gör allt för att lura av folk pengar. Hotar t o m med att kontakta BBB vilket är ungefär som konsumentföreningen för företag (utan hörntänder då). Men DÅ blir det fart minsann. Representanten skriver t o m att han försökt kontakta oss via telefon, lögnare. Vi har memory i vår telefon så vi vet exakt vilka som ringt och när. Och ingen Monex har ringt. Idag när jag kommer hem har det kommit ett expressbrev från dem med vår cheque.

Hahahahaha, det här är bara början. Om de bara visste vad som nu kommer. Jag kommer nu att verkligen gå till attack! Jag ska ha dem att erkänna att deras försäljare har fört oss bakom ljuset genom att inte tala om för oss bl a vilka maskiner som fanns. Han tog den som han fick störst bonus på vilket gör att vi får betala oerhört dyrt varje månad. Jag kommer INTE att ge mig. Vi är många därute som har blivit förda bakom ljuset av skrupelfria försäljare från Monex. Det finns t o m ett forum på nätet där vi hjälper varandra mot dem.