Tuesday, August 18, 2009



Hmmmm. Kom hem försent för att det skulle bli något gjort framför datorn.
När vi väl kommer hem efter mötet med vår arbetsgivare, STOCK, och har varit och hälsat på svåger samt varit till en möbelaffär. Så står det en liten samling människor framför huvudentren till vårt hus. Kom på att det skulle ju bli ett möte idag med motsvarigheten till hyresgästföreningen. De som äger denna byggnad vill nämligen höja våra hyror med 4.17%. För vår del blir det i runda slängar 40 dollar. Som om inte det är nog så har Ontarios "regering" fått för sig att vi ska ha en sk rak momsbeskattning på allt. Detta kommer att innebära en ökning på 8% till!!!! Det är en fin present vi kommer att få nästa år på Kanadas födelsedag den första juli nästa år. Gissa vilka man för över det på????
Så just nu är jag ganska pissed.
För på mötet vi var på med STOCK så fick vi reda på att vår bonus på 230 dollar kommer att dras in. Istället så ska det till en massa annat dravell som varken jag eller någon annan är ett dugg intresserade av, typ BBQ. Känner att nu får det vara nog, det kommer att bli maskning detta läsår. Kommer att ta mig någon dag ledigt då och då, det finns ingen motivation till att ha en perfect attendance längre. Att vara svensk och ha sin arbetsmoral kan vara ganska drygt ibland. Tyvärr.

Men vad företaget missar är hur mycket de kommer att förlora på det här. Idag så fick vi som hade arbetat ALLA skoldagar en nål och ett tackbrev av ledningen plus 10 dollar i sk busbucks. Kan endast handla hos "dem" för dessa "pengar". Vi var 60 personer som fick den "utmärkelsen".
Lite matte. Vi 60, motsvarar drygt TRE ARBETSMÅNADER AV ETT HELT SKOLÅR. När jag pratade med några av dem så sa det vad jag tänkte, nu blir det maskning. Så, nu kommer ledningen få det mycket jobbigare framledes. För att få dessa 230 dollar var att man skulle just jobba varje dag av skolåret. Summan för oss blir 13800 dollar på ett helt år. Men nu kommer det stå STOCK mycket dyrare med fler rundor att täcka när de inte har folk att sätta in. Hur som helst så ska det bli intressant att se vad som händer.
Dags att krypa i bingen, Toronto Island väntar imorgon, bäst att ta vara på sommaren.
Tingeling!

No comments: