Monday, August 31, 2009


blunda.....
jag blundade ...
flög bort
med tankarna
till en annan plats ...
annan verklighet
som nås
bara
med fantasin
befriade tankarna
...... känslorna
från sina bojor
lät dem
sväva fritt
i tiden
i rummet
utan hinder
inga hinder i fantasin
..... avvaktande
några ögonblick
kanske lite längre
tog pennan i handen
..... skrev
med känslan ....
med fantasin
med magin i ordet
med ordets styrka
skrev denna dikt
är det så poeterna gör?

Denna dikt skrevs av min make 19960824. Han har faktisk en hel diktsamling, har även publicerat några.
En och annan kärleksdikt har det ockå blivit. Någon av dem delar jag med mig av en annan dag.
Har varit och tagit mina prover idag. En massa rör blev det. Gick igenom vad min husläkare hade skrivit till labbet om vilka prover som skulle tas. Googlade upp varenda liten förkortning och fick en bra bild vad hon är ute efter. Bl a så vill hon se om jag har tillräckligt med kalcium och D-vitamin plus så vill hon också få en koll på att min Thyroid är som den ska. Om inte den fungerar så kan man få en massa tomtar på loftet stod det i en beskrivning tillika så förknippas den med panik-attacker. Lite om levern ville hon också ha samt vilket immunförsvar jag hade mot hepatit A och B. Jag var inte på det bästa humör när jag kom till labbet. Hungrig som en varg, hade ju inte ätit ordentligt sedan fyra dagen innan, och dessutom inget kaffe. Men nu är det över.
Efter den persen åkte jag hem och intog en ordentlig frukost och drog sedan till yarden med alla papper som ska fyllas i. Fick en till elev till min rutt samtidigt. Diskuterade min rutt med en av tjejerna på routing. Jag har nämligen två enormt stora vägbyggen mitt i min rutt. Sa som det var att tiden som är satt för min rutt kommer inte att räcka till p g a det. Vi får se hur allt blir. Nu till veckan ska jag i alla fall ringa till mina elevers föräldrar och meddela dem tider.

Resten av eftermiddagen har gått åt till att handla, laga mat och plockat iordning efter det att vi har satt ihop dataskåpet (äntligen!). En massa skit man samlar på sig, sk "bra att ha" som aldrig blir "bra att ha" eftersom man aldrig tittar på det igen. Isället blev det en stor hög till pappersinsamlingen. Jag är mycket nöjd! Lite finslipning så har jag snart ett sovrum som kan kallas just sovrum. Några tavlor som ska upp och snart nya gardiner till hösten. Min snurrfotölj har nu också fått en mer naturlig plats. Ska ta in läslampan från vardagsrummet och ställa den här inne. Blir en mysig läshörna med en fin pläd som jag har i skåpet.
Nu är det bara vardagsrummet kvar. Har min drömbild hur det ska se ut. Även om det kommer ta tid innan jag kommer dit så ska jag ha det som i min drömbild.

Imorgon är det Ozzys tur att börja köra sin rutt. Han är lite trög. Ville ut idag men måndagar är liksom "heliga". Någonslags helg för honom eftersom vi har vår affär under helgerna. Hmmm, ska erkännas att när vi kör under skolåret så har jag också måndagar som "helg".
Nu är det dags att betala en räkning via nätet.

Sunday, August 30, 2009

Imorgon är det måndag och då kommer det lite blogginlägg.
Har varit en hektisk vecka förra veckan så min prioritering har inte
varit att sitta framför datorn.
Have a nice Day!


Wednesday, August 26, 2009


Ja då var det bevisat!!!!!! Något som man kände från första dagen man fick erbjudandet om att äta Tamoxifen. DET GER BRÖSTCANCER FÖR ANDRA GÅNGEN!!!! Den ger också livmoderscancer, men det visste jag redan. EN av sido effekterna. Det finns fler, men jag vill inte skriva om dessa i min blogg, du kan googla tamoxifen så kan du läsa om det. En av de näst värsta har min föredetta svärmor fått. Hon var en av de mänskliga försökskaninerna för detta "förebyggande av bröstcancer".
En liten fundering. Om nu detta är bevisat att vi kvinnor får bröstcancer för andra gången genom att äta det här så ökar ju naturligtvis statistiken för att få bröstcancer för andra gången, och dödligheten. Och det i sin tur gör att dessa stora läkemedelsföretag tjänar än mer pengar på vår rädsla.
Att jag vägrade var en känsla i magen som sa "du ska inte äta det här". Jag fick verkligen strida med den läkaren jag hade, Dr Shedev. Han sa t o m till mig att jag inte skulle läsa flashiga sidor på internet om detta. Men jag gjorde min egen efterforskning. Min typ av cancer var för det första inte hormonbaserad, vilket tamoxifen är till för att förebygga just hormonbaserad bröstcancer. Beviset är här! Det ger bröstcancer en andra gång!
Jag har fått återbesökstider till Dr Shedev men alltid avbokat dem. När jag ringt och avbokat har receptionisten alltid frågat "äter du Tamoxifen?". Nej, har jag alltid svarat. "Då så, om du vill något så hör av dig". Jag kommer aldrig att höra av mig. Kanske bara ringa upp och säga "Vad var det jag sa!". Jag har också sparat 1000 dollar per år för att äta mig till cancer ingen.
Jag tänker nu på alla mina medsystrar som har fått och kommer att få beskedet om bröstcancer att de, eller deras anhöriga, gör lite efterforskning om vad som kommer att stoppas in i deras kroppar.
Själv är jag med i en forskningsgrupp, av egen fri vilja, där små frön, som är radioaktiva gör sin verkan, istället för att få strålning från utsidan. Denna forskning som bedrivs på SunnyBrook har slagit väldigt väl ut. Inte EN av oss har fått återfall, och inte EN av oss äter Tamoxifen. Detta är ett oerhört bra resultat med tanke på att "normalt" ska åtminstone 3% av oss få tillbaka det enligt all statestik på bröstcancer.
Med detta skrivet vill jag bara säga GÅ EFTER DIN MAGKÄNSLA! Den dagen vi vågar öppna oss för vad som känns natuligt för oss har vi kommit mycket långt. Eller som Dr Pignol brukar säga till mig "du tar den naturliga vägen va?" och skrattar. Ja det gör jag, i möjligaste mån. Men jag är också tacksam att min cancer gick att operera bort.
Vi måste stå på oss annars har forskningen inom läkemedelsindustrin tagit patent på varenda DNA-molekyl i vår kropp. Och vad händer då?

Tuesday, August 25, 2009

Never have I dealt with anything more difficult than my own soul,
which sometimes helps me
and sometimes opposes me.
- Al-Ghazali -

Tillbaka i sitsen! Har kört min förmiddagstur för första gången idag. Det tog 2 timmar och 15 minuter, men det var som sagt första gången och utan elever. När jag får in rythmen så ska det gå på 53 minuter är det meningen. Så jag har lite att köra in. Lite smolk i bägaren är det, ett stort vägbygge ligger mitt i min runda. Vilket gör att jag måste ta en detour och det stjäl en massa onödig tid för mig.
Imorgon har jag tänkt att jag ska köra min eftermiddagstur. Man kan tro att det blir tvärt om då men så är det inte. Vissa elever ha andra aktiviteter vilket gör att jag har andra som ska hem. Men tyvärr är det så att jag måste igenom vägbygget.
Så just nu snurrar det av gatunamn i huvudet men känns ändå lättare mot förra året. I år har jag en större buss en sk dubbeldeckare, stor, tung och säkrare.
Jag skulle ha haft sjalen Gunsan skrev om runt nacken idag. Det var fruktansvärt hett i bussen och ingen AC.
Igår var jag ner på plazan som jag skrev om igår. Fick tag i ett par perfekta kuddöverdrag som matchar mitt oerhört snygga lapptäcke! Myyssss.......... Nu är det bara mitt dataskåp som ska sättas ihop så jag får undan denna apparat med sina tillbehör. Säger bara ÄNTLIGEN! Nu kanske man får undan lite strålning också. Vi stänger av datorn och allt annat på natten, men man vet ju aldrig ..... Men framför allt, man ser inte allt klotter.
Helst av allt så skulle jag vilja ha ett till litet rum där vi kunde ha datorn och min lilla verkstad/kontor för bokföringen. Drömma är ju gratis.

Monday, August 24, 2009


Ja, var denna dag har tagit vägen vet jag inte.
Upp tidigt i morse för att jag skulle tvätta bussen invändigt, vilket var behövligt. Sätena var kolsvarta, för att inte tala om golvet, usch.
Klockan ett var det dags för mitt årliga besök hos Dr Tham. Well, har inte varit dit på cirka två år hmmmm. Visade sig i alla fall att jag hade samma vikt och längd som sist, vilket var mycket bra lät doktorn meddla.
Däremot var hon inte så glad över att jag inte åt tabletter mot osteoporosis, tyvärr, en biverkan av cellgiftsbehandlingen. Gjorde en efterforskning på de tabletter hon skrivit ut och det visade sig att jag kunde förlora både syn och min gom. Vem äter då dessa när man fått reda på det? Inte jag i alla fall. Sa som det var rakt i hennes ansikte, undrade också varför hon inte informerat mig om rikerna!? Blev något konstigt undvikande svar.
Eftersom vi närmar oss influensa perioden så ville hon att jag skulle ta en sån spruta, INTE, sa jag. Har jag klarat mig utan detta "skit" i alla mina levandsår så klarar jag mig nu också. Inser att jag är nog inte en lätt patient att ha att göra med.
Efter det besökt åkte jag till yarden. Mary-Anne hade beställt ett armband. Hon såg mitt i fredags och ville ovillkorligen köpa det av min arm. Hon erbjöd mig 20 dollar på stående fot. Jag sa nej. Vill ogärna sälja grejor som jag gjort till mig själv. Det ligger lite av min själ i dem ... och då är det svårare att sälja. Istället lovade jag att göra ett till henne tills idag. Hon var nöjd med det och betalade mig 15 dollar som jag begärde. Sålde ett annat igår till en annan väninna, hon var minst lika nöjd. Alltid kul med nöjda kunder.
Väl hemma så får Ozzy ett samtal från sin broder om att han behöver hälp med sin renovering i sitt kök, så han drar ut. Fixar lite här hemma och tänker nu gå ner till plazan och köpa hushållspapper.
Have a nice Day!

Thursday, August 20, 2009


Ibland är det lite ruskigt hur lika vi är. Det här är min systerdotter Marielle och jag, taget i Niagara Falls när hon var på besök för tre år sedan.

Wednesday, August 19, 2009

Best Friends Forever!Ludvika den 24 och 25 juli 2009.
En träff som blev av till slut.
Tack alla för att ni kom!

Who are smarter - men or women?
Ta en titt på den här videon, ett gott skratt förlänger ju livet!

Tuesday, August 18, 2009



Hmmmm. Kom hem försent för att det skulle bli något gjort framför datorn.
När vi väl kommer hem efter mötet med vår arbetsgivare, STOCK, och har varit och hälsat på svåger samt varit till en möbelaffär. Så står det en liten samling människor framför huvudentren till vårt hus. Kom på att det skulle ju bli ett möte idag med motsvarigheten till hyresgästföreningen. De som äger denna byggnad vill nämligen höja våra hyror med 4.17%. För vår del blir det i runda slängar 40 dollar. Som om inte det är nog så har Ontarios "regering" fått för sig att vi ska ha en sk rak momsbeskattning på allt. Detta kommer att innebära en ökning på 8% till!!!! Det är en fin present vi kommer att få nästa år på Kanadas födelsedag den första juli nästa år. Gissa vilka man för över det på????
Så just nu är jag ganska pissed.
För på mötet vi var på med STOCK så fick vi reda på att vår bonus på 230 dollar kommer att dras in. Istället så ska det till en massa annat dravell som varken jag eller någon annan är ett dugg intresserade av, typ BBQ. Känner att nu får det vara nog, det kommer att bli maskning detta läsår. Kommer att ta mig någon dag ledigt då och då, det finns ingen motivation till att ha en perfect attendance längre. Att vara svensk och ha sin arbetsmoral kan vara ganska drygt ibland. Tyvärr.

Men vad företaget missar är hur mycket de kommer att förlora på det här. Idag så fick vi som hade arbetat ALLA skoldagar en nål och ett tackbrev av ledningen plus 10 dollar i sk busbucks. Kan endast handla hos "dem" för dessa "pengar". Vi var 60 personer som fick den "utmärkelsen".
Lite matte. Vi 60, motsvarar drygt TRE ARBETSMÅNADER AV ETT HELT SKOLÅR. När jag pratade med några av dem så sa det vad jag tänkte, nu blir det maskning. Så, nu kommer ledningen få det mycket jobbigare framledes. För att få dessa 230 dollar var att man skulle just jobba varje dag av skolåret. Summan för oss blir 13800 dollar på ett helt år. Men nu kommer det stå STOCK mycket dyrare med fler rundor att täcka när de inte har folk att sätta in. Hur som helst så ska det bli intressant att se vad som händer.
Dags att krypa i bingen, Toronto Island väntar imorgon, bäst att ta vara på sommaren.
Tingeling!

Monday, August 17, 2009

..............
Imorgon kommer det bilder av olika slag. Bl a från min/vår semester i Sverige.
..............

Friday, August 14, 2009

Här vill jag bo!
Vill ha ett eget hus ...............


Mona,
I keep my fingers crossed for you tomorrow.
Good Luck, my friend!
Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen imorse.
En kvinna hade blivit biten av en Svarta Änkan HÄR i Oakville, bara 6 km från oss. Hon var ute och rensade rabatten.
Usch, nu måste man se upp med dem också. Det börjar likna Kalifornien här också i många avseenden. Hett och Svarta Änkan, urk.....

Tuesday, August 11, 2009

..... OCH VÄDRET IDAG BLIR .....

Monday, August 10, 2009


We CAN bond with ALL sacred life on our planet and in the universe!
Läs den här artikeln om den riktiga "Lion Whisperer". En helt otrolig människa.

Facts do not cease to exist because they are ignored.
Aldous Huxley

Har tittat på YouTube. Sett en serie av åtta små videos om cirka nio minuter vardera. Serien heter "The most important you'll ever see". Jag håller med. Kanske inte den absolut viktigaste jag sett men den har många budskap. Så har du lite tid över och känner för att se något annorlunda så titta på den.
Ett citat som fastnade är följande;
Unlike plagues of the dark ages or contemporary diseases (which) we do not yet understand, the modern plague of overpopulation is soluble by means we have discovered and with resources we possess. What is lacking is not sufficient knowledge of the solution, but universal consciousness of the gravity of the problem and the education of the billions who are its victims.

Dr. Martin Luther King Jr.
Ja, den handlar bl a om överbefolkningen och vad som pågår med våra resurser.
Ett annat citat som också är slående för oss som mänskliga varelser är följande;
Said by H L Mencken
The core of Menken’s social philosophy was relatively simple. He believed it is the nature of human species to reject what is true but unpleasant and to embrace to what is obviously false but comforting.
Det är sååå tragiskt............ har försökt i ett enfaldigt försök att skriva ett brev till en av mina systrar och förklara något som är så självklart för oss andra.
Fick beviset idag via telefon att hon tyvärr tog det i motsatt riktning mot vad jag hade hoppats.
Inser med en sten i mitt hjärta att hon aldrig kommer att bli annorlunda.
Det är bara synd att det drabbar dem som minst förtjänar det!

Saturday, August 8, 2009


Öppnar sitt mail och bemöts av en chockad systers mail. Min svåger, min systers man Perra, har blivit nedslagen och misshandlad utanför McDonalds i Ludvika! Han ligger nu på lasarettet!
Efter en vistelse i Ludvika ungefär 4 veckor i sommar, så var det inte EN gång man läste om buslivet utanför detta snabbmatställe.
Vad tänker ägaren göra? Hoppas de stänger skiten. För hur det än är så inte är det någon "mat" som serveras där när allt kommer omkring.
Krya på dig Perra! Vi hörs på telefon.........

Friday, August 7, 2009


Var och handlade inför helgen idag. Gick runt bland frysdiskarna då gubben min ropar till mig "kom får du se". Går dit och tittar ner i frysdisken. Vad ser jag? Jo en fryst sköldpadda! Jag tog upp den för att se att det verkligen var en sköldpadda. Jodå. De hade snört av halsen med en tråd eller snöre och slitit av halsen!
Var vi handlade? Jo på en av de större livsmedelskedjorna som dykt upp här i Toronto. Ägare; kineser. Så det var kanske inte så konstigt. Kan inte glömma vad jag såg i disken idag. Undrar om det är lagligt att föra in detta i Kanada?

Thursday, August 6, 2009


Det finns inga ord för hur f-d man blir när man ser ett sådant djuplågeri!!!! Den här gången sker det i Polen men har lika gärna kunnat vara i Niagara Falls.
Varenda gång jag ser dessa hästar dra dessa vagnar blir jag lika upprörd. I Niagara Falls gick jag runt hästarna för att se själv på mycket nära håll hur deras hovar såg ut, gissa? En STOR BEDRÖVELSE var vad det var. Tänk dig själv att springa på asfalt hela dagarna utan riktiga skor. Och för att inte tala om avgaserna rakt upp i mulen. Nej fy sjutton vilket liv dessa vackra djur får stå ut med. SÅ SNÄLLA, ÅK INTE DESSA VAGNAR!! Det är djuplågeri av den största sorten.

Nedan har jag kopierat länken till bedrövelsen i Polen.
http://www.expressen.tv/nyheter/Utrikes/1.1662342/har-hetsas-hasten-tills-den-kollapsar
Bilder tagna nere i stan igår. Vi gick av tunnelbanan i Nippon City (China Town)och fortsatte Spadina ner till hamnen där vi intog lunch. Gick runt där nere en stor del av eftermiddagen och avslutade en skön dag med ett besök hos en av våra grossister. Sista bilden är mina avsparkade skor innanför dörren här hemma. Trött men lycklig. Livet är bra härligt, särskilt när man har semseter ;()!!

Tuesday, August 4, 2009

Då har man ägnat största delen av eftermiddagen och kvällen till att ladda ner sina chips. En massa kul bilder blev det.
Min ambition är nu att få ihop en del små "filmer" av det hela. Tjejträffen blir en, ett årskalaset blir en annan, mammas födelsedag osv osv.
En kollega ville se bara naturbilder från Sverige. Så det var väl tur att jag tog sådana också.
Imorgon rullar det kanske upp en filmsnutt i bloggen.
Har ringt Stock idag eftersom det fattades lite i mitt lönekuvär $230 närmare bestämt. De skriver ut en check till mig som jag kan komma och hämta.
Eftersom jag fortfarande har semester så ska jag ta mig ett glas vin nu tillsammans med min gu'be'.
"Så skål ta mej fan!"

Monday, August 3, 2009


"Så smarta är djuren du äter" löd en rubrik i Aftonbladet idag. Vilken NYHET! En forskare i England har kommit fram till att djuren är smarta. Vill bara informera att vi som är djurvänner visste redan detta!!
De har kommit fram till att de har känslor såsom att de känner sorg, glädje, oro och gillar varandra samt, som vi människor, har vänner och fiender.
Artikeln kan du läsa här;
Vi tog en skön promenad i "vår" park idag. En helt underbar dag! Lagomt med sol och värme, sisådär 28 grader och solen gick då och då i moln.
Idag var det mycket folk i parken, det är Civic Day och folk passar på att njuta av grönskan. Har inte varit ner här på flera månader så det var lite nytt som hänt. Bl a hade de nyplanterat träd såsom tall och lövträd. Antagligen har de gjort det för att kompensera de träd de var tvugna att ta ner för ett par år sedan. Dessa var angripna av en ny bagge som inte funnits här förut.
Som avslutning gick vi och tog en fika på Country Style. Härligt med AC när man var lagomt svettig.

Vem har inte varit irriterad på blomflugor?!
Här är ett tips som fungerar. Har provat det dels hemma hos mamma och hemma här.
Tag en 1/2 dl vinäger (vit eller rosa), 1/2 dl vatten och till sist en droppe diskmedel i ett glas. Rör inte om! Diskmedlet gör att det blir en ytspänning. Sätt det på ett utsatt ställe.
Lycka till!