Saturday, November 29, 2008


Tack Gunsan för dina fina ord. Ska förklara mer i ett mail varför det har varit som det har varit.
Men nu till något som kom i "två". Ett tecken om något, eller vad tror mina medhäxor Gunsan och Mona? Vad säger de "dina" om detta Gunsan? Du vet vilka jag menar.
Redan när jag kom till Kanada första gången 1992 har alltid Thunder Bay hägrat för mig, fråga mig inte varför, men det har alltid varit något som dragit mig dit. Exempelvis när väderkartan visas så dras min ögon direkt till Thunder Bay för jag vill se hur vädret är där.
Idag kom det TVÅ kunder som jag assisterade som båda var där ifrån!!!!! Den första damen berättade en massa bl a hur många svenskar det bor där och för att inte tala om alla finnar. Det är den störst finska samlingen utanför Finland. Den andra kunden var finnska och kom alltså från Thunder Bay. Hur naturen är, rent och tyst.
Vi pratade hit och dit vilket resulterade i att från kund ett, Micheline, fick hennes telnr och hon min e-mailadress för hon skulle kontakta svenska klubben där. Den andra damen skulle flytta tillbaka nu i juli efter ha studerat klart här i Toronto.
Micheline sa att med det utbudet vi hade i silver så skulle vi göra MYCKET bra affärer där uppe.
Självklart är vi nu oerhört intresserade av, kanske mitt, Thunder Bay! Känns som om jag är på väg "hem"..................
Återkommer mer om detta så snart jag varit i kontakt med svenska klubben. Okay, någon flytt dit blir det inte direkt självklart! Planering som vi räknat med tar i alla fall ett år.
Ska nu göra iordning adventstaken, det är ju första advent imorgon, sedan är det natti natti.

Tuesday, November 25, 2008

Liten plutt har blivit en mycket större plutt!
Älskade Björn, det är din 27-årsdag imorgon onsdag.
Min förhoppning är att du tar till vara den dagen med
stor ödmjukhet.
Var rädd om dig. Du ska veta att det är många som
bryr sig om dig.
Grattis!!!!!

Friday, November 21, 2008


Har inte varit in på datorn sedan i måndags. Fick bara för mig att ta ett break. Inser att den här apparaten är bra, men när den mer eller mindre tar över ens liv då är det dags att tänka efter. Ser hur Ozzy gör varje dag. MÅSTE in och läsa nyheter och surfa runt.
Är det nödvändigt?
Tycker faktisk att det tar en massa tid i ett förhållande som man t ex kunde göra något annat av. Exempel, motionera mera eller bara läsa en helt vanlig bok, ta en promenad i det sköna kalla vädret, känna kylan på näsan myyysss. Gå ut en kväll och se en bio? Får se hur det blir nästa vecka, kanske jag tar ett längre break.......
Tills dess, Take it easy out there..........

Monday, November 17, 2008



Vi blev sugna på varma mackor! Vad gör man när man inte har ett smörgåsjärn? Jo, om man har en make som kan komma på allt mellan himmel och jord och få det att fungera så fixade han ett "smörgåsstrykjärn" istället. Se bara till att lägga mackan i folie INNAN järnet läggs på. Högsta graden gäller -och- ingen ånga självklart.

Bone appetite!

imorgon den 18:e


Stort grattis älskade broder Dan på din födelsedag!!!
Vi syns inte ofta, tillika så hörs vi inte heller, men i mitt hjärta finns du alltid nära.
Hoppas du får en vilodag för en gångs skull.........
Kramiz......
På bilden är dottern Julia.

Baby P lider inte längre.............. Han blev misshandlad till döds av sin mamma och styvpappa. Socialen, polisen, läkare och övriga myndigheter SÅG ALDRIG att han var misshandlad. Han blev bara 17 månader. Han dog ensam, utlämnad, i sin egen avföring.
Himlen har fått en till vacker liten ängel............ men vilket högt pris som betalats. R.I.P.


Säger bara det. Imorse var det is och snö på bussrutorna. Gick ut lite tidigare för att skrapa av dem. Håller på och strular runt med min isskrapa på sidofönstren när jag ser något ur ögonvrån. Ozzys syster dotter och hennes man bor i samma hus som oss. De har sin parkering mittemot min. Ser som sagt något ur ögonvrån, deras bil. Det sprutar vindrute-vätska i fulla muggar och vippers går av och an som tokiga. Tittar till och ser Dion bakom ratten skrattande som vanligt. Han öppnar dörren och frågar vad jag gör? Vad då gör?! Syns inte det? Han skrattar ännu mer och säger att bästa sättet att få bort is och snö från rutorna den här årstiden är att helt enkelt spruta vindrute-vätska på rutorna. Försöker, och döm om min förvåning när det bokstavligen rinner av! Bottom line is, detta tips kommer från någon som kommer från Jamaica, och där står jag, bott i hela mitt liv i snörika länder med lång näsa.

Där ser man, Think outside of the box! Man lär sig något varje dag, oj vá härligt!!!

Don´t worry be happy!

Sunday, November 16, 2008





Ja då var det snart måndag igen. Var tar veckorna vägen? Hinner knappt inte tänka så är det fredag, dags att förbereda sig för vår lilla silveraffär och två dagar senare så är det skolbuss. Well, en sak är säker, lönelappen kommer väldigt ofta, hehehehehehe............

Får hoppas att jag kommer till skott och besvarar alla min mail som jag fått på sistone.

Har kopt (svenskt skrivbord forsvann) en julklapp till mamma idag. Tankte skicka den lagomt till forsta advent. Det blev en till Siv ocksa. Hittade fina julkort haromdagen. Passade pa att kopa medans det fanns nagra snygga kvar. Nu ar det i stort sett bara adventsstaken som ska pyntas, lagga pa nagra juldukar och byta kuddfodralen till soffkudarna sa kan man nog saga att jag har forberett det mesta infor jul. I ar ska jag nog bli lite mer nordamerikan an jag varit, ska namligen kopa doftande grankottar. Du luktar in blandning av kanel och vanilj. Dessa tankte jag lagga i en stor glasvas blandade med nagra snygga glaskulor. Det far bli var julgran! Nagra tar jag med mig till affaren, kanske det drar nagon extra kund.

Haller pa med en fodelsedagspresent till Mari, en av hennes favoriter vad jag har forstatt av hennes inredning. Wish only Mona was here!!!! Maste fa ihop det till hon fyller. Hon fyller The Big 5 i februari.

Dags att lasa Gunsans blogg...........

Saturday, November 15, 2008


Så här skrev Julia idag till Lars minne;

Miss you, everybody do. Your kids, your mum, your sisters and brothers, your friends. Yes, a whole bunch of family and friends will always remember and love you for the one you were. There was always something special with you. You made me laugh like no one else could. Sitting round the table playing cards with a little enoying girl like me. Stood out and laughed along. Came to grandma on christmas eve with your head all wraped around with some tiny little pieces of paper which should stop the bleeding from your one dollar-shawers you used during your haircut. I'll never forget you. And I'll never forgive myself for never showing up on your funeral. Not strong enough to see all the people how once and always will love you. Sometimes I see you in my dreams. Sometimes I imagine myself beeing in your kids situation. I want to thank them, because I don't really think they know that they made me strong...

Friday, November 14, 2008


Det är nu fyra år sedan du gick bort så tragiskt. Ditt foto står i min bokhylla så jag ser dig varje dag. Ibland när jag sitter i min buss och tänker på oss som små och större så är det särskilt en bild som kommer fram. Den alltid glade och hjälpsamme. I grund och botten Lars, så tror jag att allt som hände dig senare i livet var ett led i det. Du ville alltid hjälpa dem som var "svagare". Om du stannat kvar i Norrland och fortsatt din utbildning inom fältjägarna så hade du nu varit något inom militären.
Men istället så tog ditt liv en vändning som vi alla visste att det inte kunde sluta bra. Nu var det inte det som tog ditt liv utan en person körde på dig bakifrån en eftermiddag för fyra år sedan.
Det kommer stunder Lars när jag tänker somså "om jag bara inte hade skjutsat ner honom till Lernbo". När vi skilldes så hade jag en mycket konstig känsla i magen som om jag visste att vi inte skulle ses igen, åtminstone inte i detta liv. Tyvärr besannades allt. Mamma hade också haft den känslan när ambulansen for förbi hennes fönster, hon visste att det var du.
Ja du Lars, om du bara visste hur saknad du är. Fortfarande får jag tårar i ögonen när jag tänker på dig, min lillebror, eller broder Tuck som jag kallade dig de senaste åren.
Nu är du borta från vårt jordeliv. Men att du fortfarande finns bland oss i någon form det tror jag mycket starkt på.
Vila i frid älskade broder........................ forfarande saknad och kommer alltid att vara.........

Tuesday, November 11, 2008




Det finns bara ett ord (och nu tänker jag svära), vem FAN bär päls idag? Den personen måste var helt ur balans och dessutom helt urkorkad!!!!!!!! Och framför allt helt BLIND för det lidande djuren genomgår för att dessa NOLLOR ska ha ett LIK om axeln eller ryggen.

IDIOTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hittade denna länk i Aftonbladet idag.

Salt




Köpte en råhuggen saltlampa från Himalaya nu i helgen. Ett fantastisk vackert sken, speciellt nu i höstmörkret. Den har en massa fördelar såsom neutraliserar den dåliga energin från jorden och, som i mitt fall, ledningsgatorna. Kolla in den här websiten http://www.ionicsalts.com/feng-shui.htm Där står den massor vad den gör för nytta.
När till och med min beloved tyckte att vi skulle köpa en till till sovrummet då kanske ni förstår att det är något. Den här lampan står i mitt köksfönster.


Nu har jag bestämt mig!!!! Jag ska gå till ROTEN med det här, LOL.

Jag lyser mer i skallen än vår silveraffär! HUA MIG...........

Tur att man har en beloved som kan hjälpa en med detta. Han har mer tålamod än jag. Har svårt att sitta still nämligen, är som barn "vill vara med och se".

cool facts..........

KOLLA IN DEN HÄR VIDEON! REAL COOL FACTS........

http://wimp.com/coolfacts/

Monday, November 10, 2008

Rädd...........



Efter ha läst den här artikeln blev jag väldigt rädd. Atomkrig om drygt två månader?.............. http://www.thejerusalemgiftshop.com/israelnews/politics/80-political/335-warnings-from-world-leaders-all-within-72-hours-.html

Demokratin påväg att försvinna? Är allt detta bara ett spel för gallerierna? Filmen Matrix blir mer och mer verklighet.

Tuesday, November 4, 2008

The BIG 5!

STORT GRATTIS GUNSAN PÅ DIN
FÖDELSEDAG
IMORGON ONSDAG
DEN 5 NOVEMBER!

ÖNSKAR VI BÅDA I TORONTO


Kul att få lite sällskap i "ligan". Ibland är det
lite ensamnt på toppen, LOL....

Sunday, November 2, 2008

Livet



"Remember that nobody accepts randomness in his/her own success, only his/her failure."

Nassim Nicholas Taleb

Saturday, November 1, 2008

Tid















  • Idag går vi tillbaka till vintertid..........
  • Det är sju och halv vecka till julafton
  • Det är nio timmar tills solen dyker upp igen....
  • Det är drygt två timmar tills jag ska lägga mig
  • Det är sju månader tills vi åker till Sverige.....
  • Tid? Varför måter vi allt i tid? Varför finns den? Ett mått på någonting som inte existerar mer än i vår lilla värld i universum?