Monday, November 9, 2009


Å så levde de lyckliga i alla sina dar ........
I vissa kulturer så lever ju fortfarande den illusionen att kvinnan ska vara oskuld på bröllopsnatten. Fel av mig, den illusionen finns också kvar i västvärlden inser jag. I alla fall bland vissa religiösgrupper, så det är inte bara bland folken som bär huvudsjal.
Apropå det här med att kvinnan ska vara oskuld på bröllopsnatten har ställt till ett litet helvete för många, framför allt karlarna. Nu har kineserna kommit på den perfekta falska mödomshinnan för de kvinnor som tar ut sin rätt innan äktenskapet. Enligt artikeln jag läste så finns denna lilla gizmo att köpa i Syrien för $15, ungefär en hundring i svenska pengar. I Egypten har den här lilla grejen drivit de konservativa krafterna till vansinne. En av de högre mullorna (typ högre präst/rabbi) gick så långt, och sa, att om man ertappar någon med att importera dessa så skulle det bli dödsstraff! Enligt dem, så skulle denna lilla grej göra så att "det uppmuntras till ett leverne i synd". Nu vet ju inte mannen om han verkligen gifter sig med en oskuld eller inte, vilket har ställt till med en väldig kalabalik.
Det är så här många kvinnor lever idag, med hyckleri och förnekande. Med det trummar de konservativa religiösa, kristen/katolik/muslim/jude tillsammans. En syn att kvinnan ska vara oskuld. Om man ska titta närmare på det hela så står det faktiskt i alla "heliga böcker" att både mannen och kvinnan ska leva i återhållsamhet tills man gifter sig. Men, som alltid, så är det kvinnan som får stå med "skammen". Den här besattheten av oskuld är dum som bäst men dödlig när den är som värst.
Det utförs kirurgiska ingrepp för att "reparera oskulden" på många håll i världen, för de som har råd. I de fattigare länderna har delar av djur använts på bröllopsnatten som "ett bevis" på att kvinnan var oskuld. Usch vilket hyckleri.
Nu har i alla fall Gudinnan Oskuld blivit krossad av Made In China.

No comments: