Monday, November 23, 2009

En bild som kanske känns igen i ett tidigare inlägg. Läste Aftonbladet på nätet igår och fick nästan hicka vad FP har gjort. De har backat för att införa en sk "medborgarkurs" för svenskt medborgarskap. Jag blev så upprörd att jag skrev ett mail till FP:s kansli. Nedan kan du läsa vad jag skrev. Väntar nu på någon form av svar.
Innan du läser mitt mail kan du läsa artikeln i AF.

Hej!
Läste dagens Aftonblad, söndag den 22 november, och tror inte min läsning."FP backar från kravet på medborgarkurs", varför? Jo för att ni, som det skrivs, är rädda för att hamna i samma fack som SD. Att ni inte skäms. Det är inte en fråga om att bli associerade med SD utan vanligt sunt förnuft.
Lever själv som invandrare närmare bestämt i Kanada. Här är det så att man går en "medborgarkurs", och avlägger prov innan man överhuvudtaget får bli en medborgare i Kanada. Efter godkänt prov är man klar för att bli medborgare. Varför kan det inte ställas samma krav på de som blir medborgare i Sverige? Vad är det för skillnad mellan Sverige och Kanada? Varför kan inte vi svenskar få ställa samma krav som görs i andra länder?
För en sak är säker, fler invandrare skulle känna att de är mer "svensk". Som det är nu, ett brev på posten. Löjligt. Sedan hämtas det ut ett svenskt pass och såsmåning om kommer det också fram att "man kanske skulle byta till sitt rätta namn".
Med en sk "medborgarkurs" med ett minimikrav på det svenska språket och vår historia är väl det minsta som kan krävas! Här i Kanada är det väldigt festligt när man blir medborgare. Många skrattar och en del gråter av att få bli Canadian. Varför kan det inte vara så i Sverige också?
Invandring är en mycket känslig fråga, särskilt i dessa ekonomiska tider. Men att backa ur det här är i mina ögon oerhört dumt. Som jag har förstått det, så vill FP vara mer invandrarvänligt, bra, men gör då vad de flesta svenskar anser, ett godkänt prov på att invandraren får känna värdigheten av att bli svensk medborgare. Invandraren blir inte bara svenskmedborgare, utan också EU-medborgare.
Svenskarna är redan utskrattade utomlands, "vi är ju så oerhört lättlurade och dumma". "Åk till Sverige,och dra en historia så får man pengar". Jag har hört det så många gånger och blir lika upprörd varje gång. För det är så här, många invandrare vill helt enkelt inte stanna i Sverige, Sverige är bara en"trampolin".
Med svensktpass då kommer man överallt, man kan t o m dra tillbaka till sitt gamla hemland och leva där utan bekymmer. När man sedan behöver t ex en större operation åker man tillbaka till Sverige, enkelt.
För att leva i ett land så krävs att man kan språket eller hur? Så börja då med ett minimi krav att alla ska lära sig språket. Rent ekonomiskt så tjänar samhället på det också, mindre tolkningsavgifter. Jag har sett den här verksamheten från insidan och det måste till en förändring.
Lyssna på Sabuni, hon vet vad hon talar om. Värderingar vi har från våra fosterländer är en sak, men när man kommer till andra länder med andra seder och bruk så måste man anpassa sig.
Bästa hälsningar
Ulla Persson
Svensk/Kanadensare

No comments: