Tuesday, September 30, 2008

Be happy!




Ett stort grattis till Gunsan som blivit "plastmormor" idag till en ur söt liten flicka, Madison Anne.

Lite annat som gjort mig glad idag är att jag pratat med syster Ann och Marielle. Alltid lika roligt att prata med dem båda.

För det tredje så har jag haft en halft om halft ledig dag idag. Hälften av "mina barn" i skolbussen har varit lediga idag eftersom de firar en större religiös dag. Passar på och säga "Happy Aid" och "Happy Rosh Hashanah"!

Sedan har jag förberett mina blå lappar till barnen imorgon. Om de har varit goda passagerare i bussen så bör man dela ut en blå lapp till varje student. Det står som så här "Congratulations! To Sandra (namnet på studenten) for being a responsible rider on the bus".

Vad jag har hört så är det oerhört populärt att få en sådan. Om de däremot missköter sig så blir det en rosa lapp som går till rektorn, föräldern och vårt företag.

Så nu ska jag klippa och klistra lite. Har skrivit in deras namn i word och lagt till lite annat skoj som ska klistras in på de blå lapparna.

Tingeling!!!!!!!!!!

Saturday, September 27, 2008

Key of Life



"There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won't anymore and who always will.

So don't worry about people from your past, there's a reason why they didn't make it to your future."




Dessa visa ord är skrivna av min brorsdotter Julia Persson. Kan inte annat än hålla med................


Hur många av oss har inte stött på människor i våra liv som vi trodde var våra verkliga vänner och det visar sig att de är bara en bunt falskspelare.

Broder!



GRATTIS ÄLSKADE BRODER PÅ DIN FÖDELSEDAG!


HOPPAS DU FÅR EN FIN OCH TREVLIG DAG.


MASSOR AV KRAMIZAR, MISS YOU.............

Thursday, September 25, 2008

Birthday


























STORT GRATTIS LINDA PÅ DIN
FÖDELSEDAG!
VI FIRAR DEN MED KAFFE OCH KAKA...
PUSS OCH KRAM
FRÅN OSS BÅDA

Wednesday, September 24, 2008

En bild säger mer än tusen ord........

En liten flicka som är skräckslagen. Detta är hennes vardag, dag ut och dag in......
Titta hur "soldaten" tittar förnedrande på henne, varför?

Orsak och verkan!!!


VISST ÄR DET SÅ. ELLER?


Till alla barn som överlevde 30, 40, 50, 60 och 70 talet.


Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten. Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, Dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde , säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, Inte blev vi överviktiga för det!! För att VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!

I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, nintendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler På TV:n inget surroundljud, CDspelare inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS !!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!

Vi fick luftgevär vid 10års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen . OTROLIGT ELLER HUR!!??

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte, dom var faktiskt lagens högra arm!!

Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så GRATTIS Du kanske vill dela med dig av detta till andra som som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA??


Och när du ända håller på!! Berätta för dina barn hur modiga (och lyckliga) deras föräldrar var.


TILL ER Som tror att GUD vakar över er Släng detta i papperskorgen!!


TILL ER ANDRA , kopiera detta och skicka vidare!!

Monday, September 22, 2008

Vårt vattenhål i Toronto

http://www.slide.com/r/IIxr40IGnD_64Fdf6Vos1QwA2MC2oIyl?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

"Vanity is my


favourite sin", said the devil.........

Gissa en som har fruktansvärt ont i sina fötter idag? JAG! Skulle väl vara lite som förr, dvs kunna jobba i high heels en hel dag/kväll utan att det kändes i fötterna. Men oj. Igår när jag kom hem från affären hade jag så ont i fötterna att jag nästan grät.

Vi missade t o m bussen från affären p g a att jag inte kunde springa. Vi såg bussen och chauffören såg oss att vi försökte hinna ikapp, men han bara drog. Och där stod jag med mina ömma fötter. Gubben undrade varför jag inte tagit med mig ett par ombyten, det hade jag, men vem "erkänner" att man gjort bort sig så in i norden. Vanity, vanity...........

Så idag har det varit Birkentofflor för hela slanten, med sleif då, annars har jag inte kunnat köra min buss.

Idag är det första dagen på hösten enligt almanackan. Inte för att det känns så. Går fortfarande med shorts och T-shirt. Men en som har det värre än oss är Gunsan i Kalifornia, stackarn.

Ser framemot hösten, alla vackra färger, allt blir betydligt lugnare också. I år ska jag ta en massa bilder i parken, mitt favorit ställe. Lägger ut dem i ett bildspel som du får se senare.

Apropå planer. Vi hade ju tänkt åka till Sverige i januari mestadels för Lindas skull eftersom hon tar sin polisexamen, och vem vill missa en sådan grej i Blå Hallen? Nu blir det så att vi kommer att missa allt detta, vi får inte ledigt och om vi motförmodan ändå "tilltvingar" oss ledigt så missar vi vår extra bonus till sommaren på $400. MEN- nu kommer det bästa, vi åker till Sverige så snart skolan här är slut. Det kommer i alla fall glädja mamma eftersom hon fyller 70 år i juni.

Usch Linda, jag vet att du har jobbar som en tok för att få fram biljetter till oss, men vad gör man? Ibland råder man inte över allt........... Din födelsedag kommer upp nu i veckan och jag har skickat ett litet paket till dig. Hoppas det kommer fram på rätt dag nu då.

Saturday, September 20, 2008

Hajar


Det här är verkligen något att skriva under om du inte redan har gjort det. Artikeln fanns i Aftonbladet häromdagen. Tipset fick jag av Gunsan.
Klicka på den här länken
http://www.savethesharks.se/default.aspx och skriv under.

Tuesday, September 16, 2008

Moi!


Lite egotrippat kanske, men mina nära och kära, familj som vänner har inte sett mig på två och ett halvt år. Sist de såg mig hade jag urkrulligt hår och såg nog i vissa ögon lite "konstig ut". När jag ser korten från då så förstår jag varför många reagerade som de gjorde. Själv tyckte jag att jag hade långt hår. Det såg faktiskt ut som om det var en misslyckad permanent hahahahahahaa.
Bilden är tagen förra helgen, så färskare än så här blir det nog inte.
Visst är jag mig lik? Eller? Okay Ann, jag hör din kommentar *skratt*, men det tar jag.

En dag bakom ratten

Två systrar


Så här blev det att se ut. De två systrarna har beställt varsitt halsband. Det som skiljer dem åt är de bruna glaspärlorna.
De stora skruvade glasbitarna är murano glas från Italien, handgjorda. Inuti dem är det silverfolie, sedan är det silverkedjor.
Den ena systern såg det halsbandet som jag hade på mig och ville ha kopior av det. Så nu är man inte orginell längre, hahahahaha............

Sunday, September 14, 2008

Nästa vecka....


Hmmm, då var weekenden över i ett nafs. Det har varit en konstig helg, ömsom regn och ömsom solsken. Vilket har resulterat i att vi har en luftfuktighet på 98% och som då blir att kännas som om det är 37 grader varmt. I skrivande stund år det bara 32 just nu, svalt....Tack och lov så blir det bättre väder redan i morgon bitti.
Ser framemot att träffa min små killar och tjejer. Att se deras små leenden och ivern att få komma till skolan gör att man blir glad hela dagen.
Har tagit en del bilder som jag ska lägga upp i en "flipp" se du kan se hur det ser ut just där jag kör.
Apropå kör, så måste jag hitta en ny väg till en av skolorna eftersom de håller på med att reparera en av filerna efter den gatan som jag kör. I fredags blev jag stående i 25 minuter på en sträcka som normalt tar fem att köra.

Kommande vecka ska jag på kurs igen, Defensiv Driving, ett måste för att få ett fullgott "E". Efter den kursen kan jag också köra ambulans om jag får lust att söka en sådan tjänst.
Sedan fyller Linda år veckan efter. Har gått och funderat på vad jag ska hitta på till henne. Hennes syster Marielle fick ett snyggt lariethalsband jag gjort vilket hon blev nöjd med. Hmm, det blir nog *hahahahahah* Linda, trodde du att jag skulle avslöja vad du får!? Well, ett paket kommer, så mycket säger jag ;().

Fick mail från broder Tommy idag. Lovade att skriva ett mail till honom, så det är väl bäst att jag gör det då.

Friday, September 12, 2008

Om



Så varför är det då krig överallt???????

Rädda världen samtidigt som du springer


Dessa tjejer tror de har kommit på en orginell idé enligt en artikel i Expressen idag. Tyvärr, men den finns redan. Det var en lärare här i Kanada för några år sedan som kom på detta. Syftet var/är att få ungdomar att move their butt. Det går till som så att för att de ska kunna spela sina TV-spel måste de generera energi, egen energi. Alltså, de satt på en cykel samtidigt som de spelade sina spel. Utili dulke!!!! Förena nytta med nöje alltså.

Heliga Moder!!!!!




Var är vi på väg? Nu tatueras grisar i syfte att vara konst!!!! Såg denna bild i Expressen idag fredag och trodde inte mina ögon. Inte nog med att vi "använder" varje del av grisar, allt från hjärtklaffar till leder och för att inte tala om alla medicinska expriment som utförs på dessa djur.
Grisen, näst efter chimpansen står oss människor närmast i genetik. Ta en titt på bilden med suggan som diar sina små. Hennes rumpa har de skurit av, trots hennes situation så försöker hon vara tillags med kultingen högst upp i bild!!!! Det är så man blir tjock i halsen och med tårar i ögonen. Sedan när hon anses färdig med födandet av kultingar som blir till någon ribsteak till någon redan fet person, slaktas hon på ett barbariskt sätt. De t o m missunnas lite strö i sina boxar under deras korta liv.
DJUR HAR OCKSÅ KÄNSLOR!!!!!

Wednesday, September 10, 2008

Toronto Island

Några bilder från en helt underbar da
g på en av Torontos öar...........

Saturday, September 6, 2008

Minnen

I går kväll kom en konstig känsla över mig. Jag har en mycket fin porslinburk stående på min frys som jag fått av Thomas. Thomas gick bort för några månader sedan, men när jag tittade på burken så var det som om alla fina minnen tillsammans med Thomas kom tillbaka. Det tråkiga är att han gick bort alltför tidigt i magcancer. Han var en av de absolut snällaste människorna jag träffat på i mitt liv. Bjöd alltid på sig själv, en god lyssnare och framför allt en mycket, mycket god medmänniska.
Thomas har haft ett ganska jobbigt liv i mina ögon. Kanske just darfor (mitt svenska skrivbord forsvann!) var han den han var. Mamma berattade i vart senaste telsamtal att Thomas lamnat en bok till mig. Han gav mamma den i april nar han var till Ludvika for att fira Sivs fodelsedag.
Det var sa typiskt Thomas. Han visste min fortjusning nar jag fick en bok. Spelade ingen roll vilken bok det var sa slukade jag allt. Jag saknar dig Thomas.................... Rest in peace.......

Friday, September 5, 2008

Sorg.....



Idag när jag kom hem efter min förmiddags rutt hör jag ett förfärligt liv på baksidan av huset. Ljudet var från motorsågar. Tittar ut på balkongen, DE SÅGAR NER VÅRT VACKRA ÄPPELTRÄD!!!! Varför??????????????????? Detta träd har varit en vacker syn varje gång man tittat ut. Fåglar, ekorrar och katter har hållt till där. Nu är det bara en hög med sågspån kvar och i dessa ligger årets lilla skörd av äpplen.......................

En stilla undran i dagens trädplanteringsiver, varför inte spara de träd som redan finns och glädjer många och envar? Usch, jag är sååååå besviken.

Thursday, September 4, 2008

I am









I am Canadian! Det bästa ölet i Kanada.....





Vi firade Labour Day, i måndags, med att gå ut och äta en bit och ta ett par öl. Det var en underbar dag, lagomt varmt , om man satt i skuggan. Det var många med oss som passade på att ta tillvara den sista ledigheten innan jullovet.














Bilden till höger är från ett av våra favoritställen nere i

stan, Second Cup. Stans bästa kaffe och bakverk!




Monday, September 1, 2008

Spegel spegel på väggen där....


Fler sessor




Hmmm, jag hade fler bilder. Så här är de.....


På bilden till vänster är det Linda (vänster) och Marielle. Bilden till höger är det Julia till vänster och Linda.

Bilden under under dess bilder Så står Josefine till vänster, Marielle och Julia.




Prinsessor


Här är några av mina prinsessor.