Wednesday, December 31, 2008



When you give up your free will
to heigher authority,

be sure you dont give up the
control of your final
ultimate destiny.

Tuesday, December 30, 2008


Mina syskonbarn, en del av dem, stående från vänster Linda, Daniel, Björn och Marielle.
Love you all!!!!

Monday, December 29, 2008


En mycket trött och uppgiven broder på semester-ön Teneriffe. Ser inte ut som om du fått mycket till sömns käre broder.
Hoppas att du fick någon fin julklapp som kompensation...........



Det är just det som är frågan. Ska jag ansöka eller inte?

Har skrivit ut ansökningshandlingarna samt skickat efter inbetalningsblankett. Det kostar $200 ....................


En mycket försenad bröllopsbild på Dion och Shereen!!!
De gifte sig den 30 juni i år. De bilder som den beställde fotografen tog
blev totalförsörda.
Med på bild är jag och Ozzy. Som traditionen bjuder så ska brudparet
lyftas upp i varsin stol och alla dansar runt. Vi kvinns hade det nog
lättast, Shereen väger inte mycket över 45 kg!!!

Friday, December 26, 2008


"Pratade" med Marielle via Messenger tidigare idag, hon skickade över denna bild av Nelly och Dessy (hennes gulliga hund). Nelly är Daniel och Susannes yngsta dotter. Har bara sett henne på bild, det kommer att bli ändring på det till sommaren 2009.
Fick också reda på att Marielle tagit sitt körkort den 3 september i år. Där ser man vad man missar när man inte är "där".
Fick en pratstund med pappa idag också. Han är bättre nu, vilket också hördes på hans röst. Laila och Johan hade tagit hem honom några timmar på julafton. Ser fram emot att få träffa alla till sommaren................. Ska försöka ordna en riktig syskonträff med respektive och barn när vi kommer till Sverige på besök. Något liknande jag gjorde förra gången jag var hem. Det fungerade jätte bra tycker jag.
Disken väntar och förberedelser inför imorgon lördag. Ha en trevlig fortsättning på julen.............




Somliga går i trasiga skor, jag har gått i mina totalt utslitna tofflor en längre tid. Syster Marie skickade över, se bilden till höger, ett par gosiga tofflor som jag nu använder. Hon skickade över dem för ett år sedan! Och först nu börjar jag använda dem. Har varit för dumsnål för att använda dem. För att de ska hålla lite längre så ska jag sy dit tygbitar under sulan. Såg faktiskt det på ett par som Diana hade.
Tänker nu gå ut i det sköna vädret. Det har slutat snöa så nu är det bara skönt ute. Blir en vända till affären för att köpa lite grönsaker tills imorgon. Jobbar i vår lilla silveraffär då. Sedan är vi HELT lediga i fem dagar innan skolan börjar igen.

Wednesday, December 24, 2008


FRÅN OSS BÅDA
TILL ER ALLA,
TILLÖNSKAS EN RIKTIG
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
ULLA OCH OZZY

Tuesday, December 23, 2008

Sorry, men har varit väldigt TRÖTT den senaste tiden. Dubbeljobbat sedan i september och det börjar kännas. Inser med stor klarhet att man inte är runt 30 längre *LOL*.............
Imorgon kommer vi hem tidigare, julafton, så då kommer några bilder också, så håll ut :()............
Natti natti, and take it easy out there, I am.

Thursday, December 11, 2008


Det är ju dags för Luciafirande. Fick detta i min mail idag från Lize. Hjärtligt TACK Lize som tänker på sin faster.
På bilden är det mitt yngsta Gudbarn Pauline klädd som Lucia. Oj va sööööt du är gumman!!!
När jag ser denna bild så längtar jag hem till Sverige. Undrar vad jag gör här? Missar så mycket...........
Det är lustigt, idag fick jag en förfrågan från min dispatcher om jag hade några egna barn i min skolbuss, nej, blev mitt svar. Barnbarn då? Jo, sa jag, 12 timmars resa med flyg från mig blev mitt svar. Även om jag bara är "bonusfarmor" så är jag stolt över det.
Take it easy out there..........

Tuesday, December 9, 2008



Tänk hur det är. Fick i min maillåda en notis från Dr Mercola om Gout, en sjukdom som Maria har. En vän som jag trodde jag hade förlorat. När jag sett videon och läst artikeln om gout så tänker jag "undrar om jag ska skicka detta till Maria?" Under de senaste sju månaderna har jag då och då skickat några mail för att höra hur hon har det men aldrig fått svar. Så, jag tror, ogrundat, att hon inte vill ha någon mer kontakt. Har därför legat lågt. Men, idag skickar jag iväg videon och artikeln till henne -och- jag får ett svar tillbaka. Hon förklarar sin frånvaro med att hon, igen, genom gått en djupare depression. Blir sååååå glad över hennes snabba svar att jag genast skriver ett svar och hoppas att vi kan träffas i mellandagarna. När hon och jag gör stan har vi så himla kul! Vi går in i alla "vackra" butiker nere i stan och shoppar hej vilt. ÅÅÅÅHHHH Maria vad jag hoppas att du orkar och kan! Du som jag behöver komma ut och göra en massa tokroliga grejor igen. Tänk bara hur kul vi hade det sist, magdans hehehehe...

Har pratat med broder Dan idag, han ringde. Vi har inte talats vid på snart tre år. Båda konstaterade att det kändes som om det bara hade gått någon månad. Vi pratade om lite family business och kom överens om att när vi kommer till Sverige nästa år så kommer med största sannolikhet Julia följa med oss över hit och Dan och Susanne kommer sedan hit och hämtar hem henne. Om detta blir verklighet så blir jag nog troende...............

Nej nu ska jag äta glass, är sugen som bara den. Take it easy out there...........

Inte bara FN-dagen imorgon ....



Det är också Internationella Djurensrättsdagen! Kolla in länken och skriv under om du har minsta känslor för djur...........


Wednesday, December 3, 2008



Då har man varit och firat födelsedag. Nena fyllde 25 år idag. Naturligtvis har man smaskat i sig en stor tårtbit! Så nu har man bara så där ont i magen som man bara har när man ätit för mycket av det goda.

Det blir lite specialte för magen innan man går och lägger sig, urk, just nu kan jag bara inte ens tänka på att äta en bit till. Men en sak som jag har funderat över i alla år på den här sidan av Atlanten varför de är så överförtjusta i chokladtårtor?! Tyvärr så blir det lite väl mycket av det goda. Om det bara var mellanläggen som var av choklad, nejdå, de vräker på med chokladmousse också, toppar av med riven chokland på det. Hmm, undrar om du förstår vad det är jag försöker berätta.

Idag har jag pratat med pappa också. Han ligger på Malmö sjukhus, problem med gallan. Det var visst något med bukspottkörteln också. Ska nog ringa Hjördis och få lite mer info om just det. Pappa var i alla fall vid gott humör till en sköterska kom in och ville ta en spruta så vi avslutade vårt samtal. Ringer imorgon igen.........

Har också väntat på att Fedex ska dyka upp med våra varor som vi beställt i Kalifornien. Vi kunde följa varje litet steg vårt lilla paket har tagit från din del av världen Gunsan :(). Har beställt örhängen och snygga kors med ZC. Man är som ett litet barn när paketet kommer fast man vet vad det innehåller. Hoppas det dyker upp mellan våra skift imorgon.

På fredag är vi lediga från busskörningen, det är studiedag för lärarna. Vi drar då ner på stan och gör de sista inköpen inför julhandeln. Vi börjar få en ordentlig rutin nu efter alla dessa år. Passar på och ta en titt i alla skyltfönster med dekorationer för jul, drar sedan en vända på Mel Lastmans torg. Där brukar det alltid vara en massa "juliga" saker på gång.

Har fått ett mail från Julia också som jag (vi) har tagit oss en riktig funderare på. Om du läser detta Julia så kommer det ett svar. Ett positivt och mindre positivt sådant. Vill inte gå in mer på det här.

Nu är det dags att umgås med guuuben.