Wednesday, February 25, 2009

Den här videon är 1 timme och 56 minuter lång. Det låter oerhört långt, håller med. Men, när du väl har börjat titta så lovar jag att du inte kan sluta.
Filmen kommer att stanna i ditt minne och allt vad du härefter kommer att se på de sk "nyheterna" kommer att bli annorlunda.
Den senare delen av filmen behandlar vad som pågår nu och har pågått i minst 250 år. M a o hur allt detta startade som vi befinner oss i just nu, men den här gången är det värre och med ett helt annat syfte.
Filmen heter "Zeitgeist" och betyder The Spirit of time. Tysk översättning är det The Spirit of the age and its soceity.
Min förhoppning är att du ska få en vidare inblick i vad som pågår. Det finns hur mycket som helst om det här på nätet, men jag tycker att denna film knyter ihop en massa löst hängade trådar.
http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331

Sunday, February 22, 2009


MATS SUNDIN!!!
Vilken spelare! En av de stora spelarna på den här sidan Atlanten. Kan gott jämföras med Börje Salming.
Mottagandet han fick igår var helt otroligt. När jag ser den här bilden så riktigt känner jag hur nära tårarna han är. Om ni bara visste vilken betydelse han har/haft för denna klubb här i Toronto. Det finns inte någon som sagt ett ont ord om honom, snarare tvärtom.
I fredags så intervjuade de spelarna hur det skulle bli att möta sin gamla kapten men nu i en annan tröja (Vancouvers)? INGEN, abslolut INGEN hade något negativt att säga om honom. En sa till och med att när han kom som ny i laget så den första som gav honom sitt telnr var just Mats. Han hade sagt att han kunde kontakt honom i alla lägen allt från att skaffa sig en bostad eller en telefon.
Det är med stor saknad Sudden har lämnat Toronto. Många retar t o m mig. En av mina elever undrade om jag inte kunde ringa upp honom och be honom komma tillbaka? Om jag bara kunde......... Sudden, och andra svenska spelare före och kommande spelare, gör att man blir riktigt stolt att det lilla landet Sverige kan producera så stora internationella hockeyspelare.

Idag har jag gått och tänkt på vad jag ska hitta på för presenter till alla i min familj. Det började igår kväll med att jag började räkna upp dem alla, OJ VILKEN STOR OCH HÄRLIG familj jag har!
Så vad hittar man på till alla dessa härliga människor? Jag har kommit på den perfekta presenten till dem alla!!! Vadå, trodde du att jag skulle avslöja det nu??
Nej det får du se till sommaren.
När jag gick igenom mina vänner som jag kommer träffa till sommaren så blev de heller inte mindre i skara. Någon liten present blir det till dem också.
Jag blir så glad och lycklig när jag tänker på hur stor och fin min familj är och att jag dessutom har begåvats med en hel massa trevliga och glada vänner gör ju inte saken sämre.
Oj vad jag längtar till sommaren!

Thursday, February 19, 2009

Det gammla receptet "det ska vara med måtta" gäller också på nätet. Att vi kunde få cancer och andra otrevligheter kanske var en överraskning för många.
Att "datorerande" är beroende framkallande är däremot allmänt känt, eller?



Wednesday, February 18, 2009

Hur ska det någonsin kunna bli fred? En stilla undran så här i den kalla februari natten.

Sunday, February 15, 2009



Tomorrow I am off work. I might go down town or stay at home doing nothing................. just be lazy........

If I am going down town, I might take a few pictures of Toronto with all snow to publish here. Promissed my dear husband to take him to Second Cup for a coffee and a cake since I didn´t bake one today. Well, we will see tomorrow when I wake up.

Friday, February 13, 2009


Även de små kan!!! Michelle från Grycksbo har lyckats med något mycket stort. Hon har bokstavligen stoppat ett pågående djurplågeri av hummrar.
Stort Grattis Michelle!!!

Wednesday, February 11, 2009


Det är sådana här uppmuntranden som gör jobbet och tillika livet det lilla extra!

Grattis älskade syster Marie på din födelsedag!
Nu har även du hit the Big 5!!!

Thursday, February 5, 2009


















Bilden blir suddigare tillika ärret, men den oro och skräck jag kände för fyra år sedan glömmer jag aldrig.
Ja, det är jag, flintskallig ...... Trodde väl aldrig att jag skulle visa upp bilden på min blogg.
Det är tur att det finns make-up så man åtminstone kunde måla dit ögonbryn och ögonfransar.
Det är mycket som hänt sedan den dagen jag kände knölen. Jag är så oerhört tacksam för vad livet ger och gett mig. Jag är medveten om att vi alla är här för att lära oss någonting. Min läxa var/är att lära mig att njuta och ta tillvara på vad som finns runtomkring mig. Att vara tacksam över att bara finnas och försöka göra varje dag till något speciellt. Är medveten om att då och då tappar man fokus när allt för mycket negativt kommer in i mitt liv. Jag är lyckligt lottad som har vänner och familj som styr upp mig när så sker. Bilden är tagen ungefär mitten av min cellgiftsbehandling. Jag mår inte bra, konstant illamående. Men vad som höll mig uppe var att jag vet att två av mina vänner, Mona och Gunsan, har det jobbigt varje dag med den värk de har. Så i jämförelse med det så var detta inte någonting.
Du som läser detta, var tacksam för allt som händer dig, allt har en mening även om man inte ser det just nu.
Ta tillvara dagen som om den vore den sista! Njut och försök sprid glädje, speciellt i dessa tider.

Någon jag känner fyller år idag, vilken får bli min egen hemlighet....
Stort Grattis till dig!

Såg något kul idag på em. Kommer åkande ner för Avenue Road och nere i korsningen Avenue och St Clair står tre brandbilar. Inget ovanligt i och för sig. Två av dem håller på att avlägsna sig från platsen när jag kommer. Det blir lite kaos eftersom det är eftermiddagsrusningen. Brandbilen som står kvar tar jag en extra titt på, vill se hur chauffören ser ut. Döm om min förvåning! I detta machoyrke sitter en kvinna vid ratten. Våra ögon möts och jag ler och hejar med ett okay tecken. Hon vinkar tillbaka och visar mig det samma. Två kvinnliga chaufförer i ett annars ett väldigt mansdomineranade yrke. Det kändes väldigt bra.


Söta eller hur? Vem vilket öde dessa sjuveckors- valparna höll på att möta.
Ett gång ungdomar i åldern 10 till 13 år tänkte grilla dem levande över öppen eld!!!! Om inte en kvinna hade sett röken och hört de ynkliga pipen från valparna, Cinders och Guy, hade de blivit levande grillade. När kvinnan kom till deras räddning flydde kräken från platsen.
Finns det ingen empati längre?! Var finns föräldrarna? Hur kan man få ett barn att bli så totalt hjärndöd? Ett ordentligt snack med barn och föräldrar skulle inte skada. Kanske en utbildning i föräldraransvar och empati skulle sitta fint i detta sammanhang.
Tacka den Gode att det finns människor som den här kvinnan kvar i våra samhällen!

Tuesday, February 3, 2009


Jag hoppas att fler än jag läser var från maten kommer innan den stoppas i munnen. Det är ju inte bara kalorier man ska titta efter idag.
Efter att ha läst denna artikel i aftonbladet fick jag ännu mer vatten på kvarn.
Vi har konsekvent uteslutit ALLA matvaror, och då menar jag ALLT, som kommer från Kina. Efter att ha sett ett antal dokumentärer från det landet hur bl a fiskar uppföds har det för länge sedan varit stopp i vår familj.
Istället har vi försökt så långt det går att köpa vad som produceras inom landet, men det är inte lätt. Och där igen, i månget och mycket så finns inte de regleringar inom matindustrin som det finns i Europa.
Smaklig måltid!

Monday, February 2, 2009


Kommer du ihåg mamma? Det är en av mina allra bästa semestrar jag haft i mitt liv. En tripp för själen och kroppen................
Bali för 12 år sedan, tiden går fort.

Okay, då var vi där igen. Hur många visste varifrån dunen kommer i våra kuddar och täcken? Jag i min enfald har trott att de plockats av redan avlivade fåglar -MEN ICKE!

Mår urdåligt efter att sett och läst vad som pågår. Det blir inga fler duntäcken eller kuddar för min del om jag inte VET varifrån de kommer och hur fåglarna har hanterats.


Gåslever har jag heller aldrig ätit just med tanke på hur djuren plågas. Att vi människor proppar i oss en massa, och dricker för den delen, och att vi får förstorad lever, då kallas det något helt annat. Nej usch vad jag mår dåligt........




GOLDDIGGERS!!! Den här artikeln är något för dig......... :()......
Man kan hitta guld, bokstavligen, i skit............