Tuesday, February 2, 2010


BUUUUU!!!! Ja så känns det i stan nu. Det är som en spökstad. Knappt någon trafik på gatorna och nästan folktomt. Spöklikt med andra ord.
Det har varit så här sedan i mitten av förra veckan, men igår måndag, var det värre än vanligt. När vi satt och åt middag igår kväll och tittade ut på gatan, vilket i normala fall är rusningstid, var det bara några få bilar, såsom det skulle ha varit en tidig söndagsmorgon.
Som jag ser det så är det en konsekvens av den stora arbetslöshet som finns i den här stan. Den officiella siffran är 10.5%, men då räknas bara de som har heltidsarbeten. Resten, dvs så gott som alla, dras med två och tre deltidsarbeten för att få det att gå ihop, räknas inte in i arbetslösheten! Den verkliga siffran ligger på mer än det dubbla. Nu har ju flera fått gå också efter den så kallade julhandeln som aldrig blev av den heller.
Vi märker det också i vår lilla affär. Mindre människor överhuvudtaget på marknaden. Det är många som kommer att slå igen sina små butiker i år. I helgen som gick var det två av våra kollegor. De hade varit där i femton år så nu vet man var trenden går.

No comments: